Capgemini en Sogeti helpen Eneco met innovatie

Handen

Eneco Groep sluit een 4,5-jarig contract, ter waarde van dertig miljoen euro, met de Nederlandse vestigingen van Capgemini en Sogeti. De twee it-dienstverleners leveren aan het energiebedrijf diensten op het gebied van cloudmanagement, applicaties, eindgebruikersondersteuning en service-integratie. Innovatie moet daarin voorop staan.

Sinds 2007 is de Capgemini Group een it-partner van Eneco Groep. Dit nieuwe contract bevat een reeks cloudtransformatie- en systeemintegratiediensten die worden toegevoegd aan de huidige werkzaamheden.

De bedoeling is onder meer dat Capgemini en Sogeti in samenwerking met Eneco ook nieuwe oplossingen ontwikkelen om digitale klantervaringen te verbeteren en innovatieve diensten zoals 'smart home' energietoepassingen ondersteunen.

Het contract met Capgemini en Sogeti maakt deel uit van een grote aanbesteding 'Managed ICT en OT services' waarbij Eneco diverse ict-partners zoekt. Kortgeleden werd ook Conclusion aangetrokken maar dan voor het beheer van een aantal bedrijfskritische systemen en het technisch SAP-beheer. Het energiebedrijf zoekt nog netwerk- en telefoniepartners.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-10T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.