Managed hosting door True

Veiligheidsregio Utrecht kiest datacenters Dataplace

Michael Blaas (VRU) en Dave Dekkers (Dataplace) tekenden de overeenkomst.

De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) selecteert Dataplace als leverancier voor een twin datacenter oplossing. De VRU neemt op de locaties Utrecht en Rotterdam twee 19”-racks af. Daarvoor hebben de partijen een overeenkomst getekend met een looptijd van vijf jaar.

In de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) werken 26 regionale gemeenten samen op het gebied van hulpverlening, rampenbestrijding en crisisbeheersing in de regio Utrecht. De organisatie startte begin 2018 de zoektocht naar één datacenterleverancier.

Dataplace kwam als winnaar uit de bus. VRU neemt twee racks af in twee fysiek gescheiden datacentra (Utrecht en Rotterdam) van Dataplace. In deze racks is de apparatuur van de Veiligheidsregio geplaatst.

Dataplace, opgericht in 2010, levert (twin) datacenterdiensten vanuit vier Tier III-datacenters in de regio’s Rotterdam, Utrecht, Arnhem en Brabant. Het bedrijf is in 2016 overgenomen door de Eurofiber Group. Begin dit jaar nam het Datacenter Brabant over. Hiermee kreeg het toegang tot zijn vierde datacenter, namelijk in Waalwijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-16T09:39:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.