Managed hosting door True

Tele2 levert vaste telefonie aan Rijksoverheid

Dit artikel delen:

Tele2 Zakelijk blijft de komende drie jaar de Rijsoverheid voorzien van vaste telefoniediensten. Het betreft onder meer de afhandeling van spraakverkeer, servicenummers en routeringen. Dit gebeurt in het kader de zogeheten IWR2018, onderdeel van het Europese aanbestedingsprogramma ICT Werkomgeving Rijk (IWR).

Tele2 Zakelijk levert al sinds 2012 vaste telefoniediensten aan de Rijksoverheid. Nu het bij de nieuwe aanbesteding als winnaar uit de bus komt, blijft het in ieder geval tot minimaal 2021 verantwoordelijk voor de levering van de vaste telefonie voor alle deelnemende departementen en organisaties die nauw verbonden zijn aan de Staat der Nederlanden. De raamovereenkomst kan nog verlengd worden met maximaal drie jaar (2024).

De opdracht omvat het afwikkelen van spraak via publieke vaste telecommunicatienetwerken. Daarnaast moeten eindgebruikers vanaf een vaste locatie een telefoonverbinding naar een externe bestemming kunnen op te zetten via het publieke vaste telecommunicatienetwerk. Tot slot wordt het mogelijk om binnenkomende telefoongesprekken, die via het publieke vaste telecommunicatienetwerk binnen komen, af te handelen.

Er werden voor de aanbesteding in totaal drie inschrijvingen gedaan. De waarde van de opdracht wordt niet gecommuniceerd. In het aanbestedingsdocument (pdf) valt te lezen dat het noemen van de waarde ‘de rechtmatige commerciële belangen van de ondernemer aan wie de opdracht is gegund zou kunnen schaden.’

ICT Werkomgeving Rijk

De aanbesteding voor vaste telefonie (IWR2018) maakt onderdeel uit van het programma Aanbesteding ICT Werkomgeving Rijk (IWR). Dat programma loopt al sinds 2015 en bestaat uit drie onderdelen. Het gaat om werkplekhardware (IWR2016), communicatie (IWR2017) en vaste telefonie (IWR2018).

De opdrachten voor werkplekhardware en communicatie zijn al in 2017 gegund. Zo is een raamovereenkomst voor de levering van hardware met drie partijen (Protinus IT/BTC, Centralpoint en Bechtle) gesloten, en verzorgen Vodafone, CM Telecom en Ziggo Zakelijke Services de communicatie binnen de Rijksoverheid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-15T10:03:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.