Huisartsen Eindhoven digitaliseren met Pharmapartners

Dit artikel delen:
Arts

Twee grote zorggroepen in de regio Eindhoven standaardiseren hun ict-infrastructuur met toepassingen van it-bedrijf Pharmapartners. Het gaat om 28 huisartsenpraktijken en gezondheidscentra. Zij gaan huisartsinformatiesysteem Medicom, patiëntenportaal Mijngezondheid.net en de patiëntenapp Medgemak gebruiken. Hierdoor maakt binnenkort ongeveer 85 procent van de Eindhovense huisartsen gebruik van Medicom. Een derde regionale zorggroep werkt namelijk al grotendeels met het systeem.

Door hun ict te standaardiseren hopen de huisartsen en gezondheidscentra de dienstverlening ook in de toekomst op peil te houden. Het gebruik van één ict-systeem stelt hen in staat om verschillende vormen van digitale zorg beter te organiseren en informatie uit te wisselen. Ze moeten namelijk veel samenwerken met uiteenlopende zorgaanbieders en de zorg meer organiseren in netwerken rondom en met de patiënt. Tegelijkertijd wordt de zorg complexer en is er een tekort aan personeel.

Afspraken en herhaalrecepten

De systemen van Pharmapartners maken het bovendien voor patiënten mogelijk om hun medische gegevens in te zien en aan te vullen. In juli 2020 treedt een wet in werking die dit voor zorgaanbieders verplicht stelt. Via het patiëntenportaal kunnen mensen ook afspraken plannen, herhaalrecepten aanvragen en labuitslagen inzien. Een speciale app maakt veel van deze functies ook toegankelijk via een smartphone.

De selectie van de ict-producten van Medicom verliep via de Eindhovense zorggroepen DOH (De Ondernemende Huisarts) en SGE (Stichting Gezondheidscentra Eindhoven). Gezamenlijk bieden ze eerstelijnszorg aan ongeveer 210.000 mensen. De derde zorggroep in de regio is PoZoB (Praktijkondersteuning Zuidoost-Brabant). Het genoemde drietal werkt nauw samen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-14T16:46:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.