Centralpoint, SLTN en PQR winnen megatender

Datacenteropdracht Rijk (ROAD 2018) heeft waarde van 69 miljoen euro

Deal handen schudden overname

Centralpoint, SLTN en PQR hebben een grote opdracht binnengehaald bij het Rijk. Het gaat om ROAD2018, dat staat voor Rijksoverheid Aanbesteding Datacenters 2018. De waarde van de overeenkomst is geraamd op 69 miljoen euro.

De opdracht voor het leveren van datacentermiddelen en aanverwante dienstverlening is verdeeld in drie percelen en heeft een looptijd van drie jaar. Uit het aanbestedingsdocument over de gunning van ROAD 2018 blijkt dat per perceel zeven partijen in de race waren voor de opdracht.

De opdracht is verdeeld in drie percelen. Centralpoint tekent zowel voor het eerste perceel: 'server en storage' en het tweede: 'networking'. Directeur van Centralpoint, Luuk Slaats, licht aan Computable toe dat het gaat om een zogenoemde single-reseller overeenkomst waarbij Centralpoint de enige leverancier is. 

Voor het derde perceel: 'housing, security en de continuïteit van integratie ' worden volgens Slaats mini-competities opgezet tussen SLTN, PQR en Centralpoint. Daarbij wordt per deelopdracht een keuze gemaakt tussen die drie leveranciers.

ROAD2018 vormt de opvolging van de huidige raamovereenkomsten van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het Ministerie van Economische zaken met betrekking tot levering van hardware en daaraan gerelateerde dienstverlening zoals server- en storagediensten, netwerkdiensten en beveiliging. In 2017 werd een soortgelijke opdracht voor het ministerie van Veiligheid en Justitie en de Tweede Kamer, ROAD2017, gegund aan Misco Solutions/Telindus, PQR, SLTN INter Access en Scholten Awater.

ROAD 2018 is de vierde ROAD-aanbesteding die vanuit de categorie Datacenters uitgevoerd wordt. De projectgroep voor ROAD2018 bestaat uit inkoopspecialisten vanuit het IUC-Noord (Inkoop Uitvoerings Centrum) en materiedeskundigen vanuit de deelnemende organisaties DICTU (Dienst ICT Uitvoering), DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) en ODC-Noord (Overheids Datacenter Noord.). Het ROAD-programma sluit aan op de consolidatie en centralisatie van overheidsdatacenters die eerder is ingezet. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-24T12:17:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.