Winnaars megatender ROAD2017 bekend

Misco Solutions/Telindus, PQR, SLTN INter Access en Scholten Awater

Winnaar

De combinatie Misco Solutions/Telindus, SLTN Inter Access, PQR en Scholten Awater zijn de winnaars geworden van de Rijksoverheid Aanbesteding voor Datacenters 2017 (ROAD2017). Het gaat om het leveren van (datacenter)hardware en ondersteunende diensten aan het ministerie van Veiligheid & Justitie (V&J) en de Tweede Kamer. In totaal gaat het om een geraamde waarde van 130,9 miljoen euro, verdeeld over drie jaar. De raamcontracten zijn te verlengen met een jaar.

ROAD2017 is de tweede aanbesteding die onder verantwoordelijkheid van de Categorie Datacenters uitgevoerd wordt. De aanbesteding is opgedeeld in twee percelen: een voor het ministerie van V&J (veruit de grootste met een geraamde waarde van 128 miljoen euro) en een voor de Tweede Kamer (2,9 miljoen euro).

Beide percelen zijn dus gewonnen door het viertal Misco Solutions/Telindus, PQR, SLTN INter Access en Scholten Awater. In totaal waren er zeven aanbieders. ROAD2017 vormt de opvolging van twee huidige V&J-raamovereenkomsten die eind april 2017 afliepen.

De gunningen werden toegekend op basis van toetsing op prijs (inkoopkorting) en vier kwaliteitseisen: het borgen van leverbetrouwbaarheid, het borgen van servicebetrouwbaarheid, het toepassen van kennis en het verhogen van de bewustwording op het gebied van sociale voorwaarden bij de deelnemers.  

Reacties

Misco en Telindus trekken al langer samen op bij overheidstenders. 'Wij vullen elkaar goed aan op A-merken-gebied', zegt Bas ter Heurne, verkoopdirecteur van Telindus, in een reactie. 'Misco is bijvoorbeeld sterk in HP-apparatuur en wij met Cisco, Netapp en Dell/EMC.'

Ter Heurne zegt dat de combinatie heel blij is met deze 'license to sell'. 'Voor ons is het een nieuw contract binnen de rijksoverheid. We hebben in de aanbesteding met name goed gescoord op kwaliteit en dat is voor een bewijs dat we met onze datacenteroplossingen ons goed kunnen positioneren bij het rijk. Nu gaan we het nog aantonen in de minicompetities met de andere partijen.' 

Ook Luuk Slaats, commercieel directeur van Scholten Awater, is opgetogen over het binnenhalen van deze aanbesteding. 'Het is een belangrijk contract. Daar hebben we een glas champagne op gedronken.'

Geen ruzie

Het Inkoopuitvoeringscentrum (IUC) Noord coördineerde de datacenteraanbesteding ROAD2017 die eind vorig jaar van start ging. Dit onderdeel van het ministerie van OCW deed dit vorig jaar ook voor ROAD2016, een andere rijksbrede aanbesteding voor datacentermiddelen. Die tender ging gepaard met het nodige juridische gekrakeel. Opmerkelijk genoeg is het rond Road2017 rustig gebleven.  

Bij Road2016 wonnen de partijen Infotheek, de combinatie Misco-Telindus, Protinus IT en Scholten Awater. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-05T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.