Veiligheidsregio Haaglanden kiest plansysteem Intus

Brandweer

Softwareleverancier Intus uit Zeist levert het nieuwe personeelsplanningssysteem aan Veiligheidsregio Haaglanden. Deze organisatie gaat het systeem, genaamd InPlanning, gebruiken voor het plannen van de operationele dienst (brandweer), de staf en de ondersteunende diensten.

Intus won eerder deze maand de aanbesteding voor een planningssysteem van de Veiligheidsregio Haaglanden (VRH). Het belangrijkste gunningscriterium was de score op de gebruikerstest. De waarde van de gunning is 683.000 euro.

Intus Planning is een personeelsplanningsoplossing die uitgaat van de eigen regie en eigen kracht van medewerkers. Intus is actief binnen verschillende branches, waaronder de gezondheidszorg met klanten in de verpleeg- en verzorgsector, thuiszorg, ziekenhuizen, GGZ, gehandicaptenzorg en ambulancevoorzieningen. Gebruikers zijn onder meer het St Jansdal ziekenhuis in Harderwijk en Vivium Zorggroep (Gooi & Vechtstreek). 

Capaciteits- en activiteitenplanning

Esther Lieben, brandweercommandant VRH en Hans Leideman, directeur Intus ondertekenen het contract.

De VRH regelt voor de gemeenten in de regio Haaglanden de dagelijkse brandweerzorg, geneeskundige hulpverlening en de 112-meldkamer van de brandweer en ambulance. De Veiligheidsregio zet het planningssysteem van Intus in voor capaciteitsplanning en voor het opstellen van roosters en vakantieplanningen. Ook worden oefeningen, opleidingen, or-werkzaamheden en piketdiensten met het systeem gepland. De officiële ondertekening van het contract vond plaats door Esther Lieben, brandweercommandant van de veiligheidsregio Haaglanden en Hans Leideman, directeur van Intus.

Planningssysteem voor hulpdiensten

Lieben stelt dat met name het flexibiliseren van de organisatie aan de grondslag ligt bij de keuze voor een goed planningssysteem. Kenmerkend voor de bedrijfsvoering van de VRH (in totaal ruim 1100 mensen) is namelijk de samenstelling van met name het personeelsbestand van de brandweer, dat grofweg voor een derde uit vrijwilligers bestaat en twee derde uit ‘beroeps’. Dit, in combinatie met het feit dat de organisatie in wil spelen op veranderingen in de omgeving zoals de weersverwachting en verwachte drukte, maakt dat een flexibele organisatie met bijbehorende planning volgens haar essentieel is.  

Intus-directeur Hans Leideman stelt dat met het winnen van de aanbesteding, Intus zijn positie als aanbieder van planningssystemen voor hulpdiensten versterkt. Het bedrijf uit Zeist levert zijn planningssysteem al aan Veiligheidsregio Gelderland-Zuid (VRGZ), Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) en aan Axira, een overkoepelende organisatie voor regionale ambulancezorg.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-25T08:45:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.