Intus verzorgt planningstool Luchtverkeersleiding NL

reizen landing

Softwareleverancier Intus uit Zeist heeft de aanbesteding van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) voor ‘planning- en roostertool 2.0’ gewonnen. De nieuwe tool wordt door LVNL ingezet bij zowel de langere termijn roosterplanning als voor het inzetten van personeel bij de trainingssimulatoren. Ook wordt een pilot uitgevoerd met zelfroosteren.

Met de roostersoftware van Intus worden de roosters van luchtverkeersleiders gepland voor de vliegvelden Amsterdam Airport Schiphol, Rotterdam The Hague Airport, Maastricht Aachen Airport, Lelystad Airport en Groningen Airport Eelde. 

LVNL maakte al eerder gebruik van software van Intus en gaat nu werken met nieuwe functionaliteit voor het plannen van bezetting van simulatoren, de werkplekplanning van de luchtverkeersleiders en houdt een pilot wat betreft het zelfroosteren.

De luchtverkeersleiding kan met de nieuwe software de dienstverlening qua planning naar eigen zeggen aan haar medewerkers uitbreiden, onder meer wat betreft het zelfroosteren. De organisatie wil hiermee onderzoeken of meer persoonlijke invloed op het rooster bijdraagt aan de werk-privé-balans voor luchtverkeersleiders. Daarnaast wordt de werkplekplanning van luchtverkeersleiders verder uitgebreid, onder andere voor meer detailoverzicht op welke werkplekken de verkeersleiders ingezet worden.

Europees aanbestedingstraject

Marlou Banning, financieel directeur van LVNL, geeft aan terug te kijken op een zorgvuldig Europees aanbestedingstraject, waarbij medewerkers zich hebben ingezet om specificaties op te stellen en de tool te beoordelen. ‘We hebben er vertrouwen in dat de nieuwe planning- en roostertool ons zal ondersteunen bij plannings- en roosterprocessen en daarmee bijdraagt aan een efficiënte dienstverlening voor Nederland, onze klanten en partners.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-28T16:21:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.