SoftwareOne grote winnaar softwaredeal EZK en LNV

Dit artikel delen:
Deal

SoftwareOne is de grote winnaar van een mega-aanbesteding bij de ministeries van Economische Zaken & Klimaat (EZK) en Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit (LNV). De komende twee jaar verzorgt het bedrijf, deels samen met Centralpoint en Protinus IT, er de standaardsoftware. Verdeeld over twee percelen, vertegenwoordigt de opdracht een waarde van 184 miljoen euro.

De Dienst ICT Uitvoering (Dictu), onderdeel van EZK, maakte de gunning eerder deze week bekend. De aanbesteding is opgeknipt in twee percelen, elk met een looptijd van twee jaar met mogelijke verlenging van tweemaal een jaar.

De levering van de standaardsoftware van Microsoft, Oracle, Citrix, VMware en daaraan gerelateerde opensource wordt verzorgd door SoftwareOne. De aanbestedingsdocumenten vermelden Comparex Nederland, dat blijkbaar twee jaar na de overname door SoftwareOne nog de officiële naam is. Het perceel heeft een totale waarde van 53 miljoen euro.

Het tweede perceel betreft de levering van standaardsoftware van andere leveranciers dan eerder genoemd viertal. Voor dit perceel, met een waarde van 131 miljoen euro, doen de ministeries een beroep op SoftwareOne (Comparex Nederland), Centralpoint en Protinus IT.

Tweede mega-aanbesteding

Het is de tweede mega-aanbesteding in korte tijd die EZK samen met LNV gunt. Afgelopen juni selecteerden de departementen acht leveranciers voor de inhuur van tijdelijk ict-personeel: IT-Staffing, Between, Cimsolution, Itaq, Ordina, Cegeka Consulting, Sogeti en SynProfs. Deze overeenkomst heeft een looptijd van vier jaar met een waarde van 140 miljoen euro.

In 2018 werd het ministerie van LNV afgesplitst van EZK, nadat de twee departementen acht jaar eerder juist samengingen. De nieuwe afsplitsing had ook gevolgen voor de ict-huishouding. De scheiding daarvan zou ongeveer twee jaar in beslag nemen en ongeveer 35 miljoen euro kosten. LNV neemt de ict af van Dictu, onderdeel van EZK en sinds september geleid door Jan Flippo.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-04T11:11:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.