ICT Group verzorgt data-uitwisseling Palga

Dit artikel delen:

De Barendrechtse dienstverlener ICT Group gaat de nieuwe communicatiedienst verzorgen bij het Pathologisch-Anatomisch Landelijk Geautomatiseerd Archief (Palga). Concreet gaat ICT Group de communicatiedienst, waarbij het delen van data centraal staat, ontwerpen, implementeren en beheren. Het contract heeft een looptijd van tien jaar. De waarde van de deal is niet bekend.

Palga beheert een databank met alle pathologie-uitslagen van Nederland, alsmede een computernetwerk voor de gegevensuitwisseling met alle pathologielabs van Nederland. De bestaande infrastructuur is bestemd voor het uitwisselen van opdrachten en pathologierapporten tussen de 49 aangesloten laboratoria en het opslaan van de 85 miljoen onderzoeksrapporten die de database inmiddels telt. Omdat de infrastructuur aan vervanging toe was werd een Europese aanbesteding uitgeschreven. Deze is gewonnen door ICT Group.

Iris Nagtegaal, voorzitter van het bestuur van het pathologie-archief, geeft aan dat de keus op ICT Group is gevallen omdat de dienstverlener met name de context van de opdracht goed begrijpt, doorziet wat de werkzaamheden zijn en hoe de verantwoordelijkheden gedeeld moeten worden.

De ontwikkeling van de nieuwe communicatiedienst start in december 2020. De implementatie is gepland vanaf eind 2021 en zal in 2023 zijn afgerond.

ICT Group is actief in Nederland, België, Duitsland, Zweden en Bulgarije. Bij de Barendrechtse ict-dienstverlener werken zo'n 1400 man.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-10T11:56:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.