Main Capital investeert in softwarebedrijf RVC

Dit artikel delen:

Main Capital heeft met algemeen directeur Joost van Geijn een meerderheidsbelang genomen in het medische softwarebedrijf RVC uit Baarn. De aankoopsom is niet bekend gemaakt maar ligt tussen de vijf en tien miljoen euro. RVC levert beeldopslag- en werkstroomsoftware aan ziekenhuizen. Het bedrijf beweert in deze niche met zijn Clinical Assistant een marktaandeel van zo'n 50 procent te hebben. Klanten zijn onder andere UMC Utrecht Isala klinieken, Radboud UMC en IJsselland Ziekenhuis.

De oplossing Clinical Assistant stelt ziekenhuizen in staat om het beeldmateriaal van alle afdelingen te integreren en ziekenhuisbreed te delen. De afgelopen jaren is het bedrijf met meer dan 20 procent per jaar gegroeid en dit tempo wordt naar verwachting de komende jaren doorgezet. Volgens RVC beschikt zeker de helft van de Nederlandse ziekenhuizen niet over zo'n geïntegreerde toepassing. Daarnaast wil het bedrijf investeren in functionaliteit op het gebied van mobiele toepassingen, business intelligence en viewing van radiologiebeelden.

Main Capital wil de groeiplannen van RVC ondersteunen, waarbij ook internationale expansie het streven is. De investering in RVC wordt gedaan met het fonds Main Capital III, waarin ook deelnemingen in succesvolle bedrijven als Sofon, Connexys, Regas en Chainfood zitten. Oprichter Ronald Ruijs blijft betrokken bij RVC en richt zich op de technische aspecten van het bedrijf.

RVC is in 1991 gestart met een fotoarchief voor onder andere defensie en politie. Inmiddels is het Baarnse bedrijf volledig gericht op digitale beeldverwerking voor ziekenhuizen en pathologie laboratoria. Vanaf 2002 is het systeem Clinical Assistant in gebruik bij Nederlandse ziekenhuizen, waarbij het vanaf het begin in gebruik is in zowel het primaire proces als bij multidisciplinaire besprekingen.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-03-31T14:25:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.