Main Capital koopt zorgsoftwarebedrijf TPSC

Dit artikel delen:

Main Capital heeft een meerderheidsbelang verworven in The Patient Safety Company (TPSC) uit Alkmaar. Dit bedrijf levert software voor risicomanagement, compliance en aansturing rond het verbeteren van patiëntveiligheid aan zo'n driehonderd zorginstellingen. De software, die door ziekenhuizen, GGZ-afdelingen en ambulante zorginstellingen wordt gebruikt, draait in de cloud. Met de financiële steun van investeerder Main Capital wil TPSG zijn internationale positie verder uitbouwen.

Middels het TPSC-cloudplatform automatiseren en ondersteunen zorginstellingen processen als incident management, kwaliteit-/verbetermanagement en accreditatie. Gebruikers zijn daarbij in staat om, zonder programmeerkennis, eigen oplossingen te configureren.

Naast direct aan lokale klanten, zoals AMC Amsterdam, GGZ Eindhoven en MCA Alkmaar, verkoopt het ruim tien jaar oude TPSC (voorheen Grecom) zijn software via een partnernetwerk in  zestien landen. Zo is recent de Amerikaanse zorgketen Integramed klant geworden.

 'Gezien de sterke referentieklanten en de alsmaar toenemende druk op veiligheid en compliance, denken wij dat TPSC goed in staat is om internationaal door te groeien. Verder spelen wij met deze investering in op verdere marktconsolidatie rond aanbieders van cloudgebaseerde oplossingen voor de zorgsector', zegt Charly Zwemstra, algemeen directeur Main Capital. Het verwerven van een meerderheidsbelang in TPSC is gedaan vanuit het meest recente investeringsfonds Main Capital III.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-06-25T17:26:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.