Zorgbeurs zet in op technologieketen

Dit artikel delen:

Technology for Health, de voortzetting van het Health & Technology evenement, brengt alle technologische ontwikkelingen voor de gezondheidszorg samen onder een dak. Dat loopt uiteen van mechatronica en nanotechnologie tot (bio)materialen en ict. De gratis vakbeurs met congres wil daarbij de gehele keten - van idee tot product - centraal stellen. Daarnaast is er extra aandacht voor ontwikkelingen rond 3D-technologie, robotica en e-zorg. Technology for Health vindt plaats op 9 en 10 september in het Congrescentrum 1931 (Brabanthallen) in Den Bosch.

Organisator Mikrocentrum verwacht 75 exposanten en duizend deelnemers uit de medische wereld, de industrie, de wetenschap, de overheid en de financiële sector.

Volgens Herman van Wierst, beursmanager bij Mikrocentrum, verdient de rol van technologie in de gezondheidszorg - vaak vooral gezien als duur en complex - meer positieve aandacht. 'Technologie kan fungeren als aanjager van veilige, efficiënte, patiëntgerichte én betaalbare zorg. Bovendien groeit technologische ontwikkeling vaak uit tot exportsucces', stelt Van Wierst.

Op het congres van de vakbeurs spreekt onder andere Wim Groot, hoogleraar gezondheidseconomie aan de Universiteit Maastricht. Hij gaat in op de relatie tussen e-zorg, productiviteit en kosten van de gezondheidszorg, specifiek op de vraag waarom de verspreiding van elektronische zorgtoepassingen, met name de langdurige zorg, achterblijft bij de mogelijkheden.

Anne Flierman, voorzitter van de raad van toezicht van de Stichting IMDI.NL (Innovative Medical Devices Initiative NL), zal de Nederlandse kennisinfrastructuur op het gebied van medische apparatuur belichten. Volgens Flierman heeft Nederland internationaal erkende expertise en marktmogelijkheden op het gebied van slimme minimaal-invasieve, beeldgeleide diagnostiek & behandeling én in slimme thuiszorg & revalidatietechnologie. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-08-21T16:07:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.