Prime steekt 5 miljoen in softwaremaker Forcare

Dit artikel delen:
longprobleem

De Nederlandse ontwikkelaar van software voor zorginstellingen Forcare krijgt een kapitaalinjectie van vijf miljoen euro van investeerder Prime Ventures. Dat geld gaat de leverancier gebruiken voor internationale uitbreiding en doorontwikkeling van zijn programmatuur.

Forcare is ontwikkelaar van een modulair softwarepakket dat bestaande systemen in de gezondheidszorg op elkaar aansluit. Met die programmatuur moet medische informatie ontsloten worden uit verschillende systemen, ook als die gebaseerd zijn op verschillende industriestandaarden.

De softwaremaker gaat de kapitaalinjectie van vijf miljoen euro daarnaast besteden aan internationale uitbreiding van de activiteiten. Daarbij zijn de pijlen in eerste instantie op Noord-Amerika, Duitsland, Frankrijk, Rusland en het Verenigd Koninkrijk gericht. Daar worden onder andere de verkoopteams uitgebreid en de banden met partners aangehaald.

De leverancier is via een partnernetwerk verbonden aan partijen als IBM, Philips en McKesson. Bij het in 2006 opgerichte bedrijf werken 35 mensen. Forcare is gevestigd in Zeist. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-10T11:39:00.000Z Pim van der Beek