Promedico ICT bouwt zorgsysteem farmacie

Dit artikel delen:
Zorginformatiesysteem farmacie apotheek

Promedico ICT ontwikkelt een farmaceutisch zorginformatiesysteem en is daarmee een nieuwe toetreder op de farmaciemarkt. Naar verwachting wordt de eerste versie opgeleverd in het tweede kwartaal van 2016. Volgens de softwareleverancier uit Utrecht is het ict-landschap in apotheekwereld een lappendeken van deeloplossingen geworden. Het bedrijf verwacht met een geïntegreerd systeem hier volgend jaar potten te kunnen breken.

De afgelopen jaren is de farmacie sterk aan verandering onderhevig geweest. Om in te spelen op deze veranderingen zijn tal van ict-deeloplossingen gebouwd, maar deze integreren niet goed met de bestaande apothekersinformatiesystemen, beweert Promedico ICT. In het nieuw te bouwen systeem van het bedrijf worden al deze losse onderdelen weer tot een geheel samengebracht. Het product wordt gebouwd door een nieuw opgezette afdeling. Hierdoor heeft de ontwikkeling van het farmaceutisch zorgsysteem geen invloed op de overige producten van Promedico.

Verkenning

Het nieuwe farmaceutische zorgsysteem komt voort uit een verkenningstraject met apotheekketens, zoals Benu, Mediq, Thio Pharma en de gezondheidscentra en apotheken (Zorgapotheek Nederland) van Arts en Zorg. Een grote wens was om de distributie en zorginhoudelijke taken te scheiden in het systeem, maar die wel met elkaar te kunnen laten ‘praten’.

Het nieuwe farmaceutische zorgsysteem moet zowel kunnen draaien als onderdeel van een apotheekketen als in de vorm van een systeem voor de zelfstandige apotheek. Omdat het kan samenwerken met systemen van andere zorgaanbieders bestaat de mogelijkheid voor het hebben van een multidisciplinair overleg, aldus Promedico ICT.

Stichting

Promedico is eigendom van de Stichting Automatisering Huisartsen, een Nederlandse stichting die deze maand dertig jaar bestaat, hoeft Promedico geen gelden uit te keren aan aandeelhouders. Hierdoor worden de gelden direct weer teruggebracht in het product en nieuwe innovaties. De automatiseerder is sinds 2001 een zelfstandig bedrijf dat onder andere een huisartseninformatiesysteem levert.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Vrij lastig zo niet onmogelijk om in een rijk met vele IT koninkrijkjes om naar een standaard over te gaan.
Als Big Pharma er achter gaat staan dan is het geen probleem want die lukt alles waar ze hun zinnen op hebben gezet. Alleen denk ik niet dat die belang hebben bij een standaard waar alles veel beter overzichtelijk gemaakt kan worden. Oftewel een wedstrijd tegen de berg op.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-09-21T11:59:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.