UMC Utrecht zet in op games in de zorg

UMC Utrecht wil zogenaamde ‘applied games’ (toegepaste spellen) inzetten in de zorg. Deze games kunnen een bijdrage leveren aan het efficiënter en effectiever maken van de zorg. Het ziekenhuis selecteert tijdens de internationale conferentie ‘Games for Health Europe’ zes games om te valideren en implementeren bij het ziekenhuis. De conferentie vindt plaats op 2 en 3 november in de Jaarbeurs in Utrecht.

Het UMC Utrecht denkt dat applied games een goede aanvulling zijn op bestaande interventies. Met game-technologie kunnen patiënten thuis oefeningen uitvoeren of herhalen. Zo is er bijvoorbeeld een game die kinderen met copd (chronic obstructive pulmonary - chronische longziekte) hun blaastechniek laat trainen en verbeteren. UMC Utrecht is van mening dat deze games vaak onbekend blijven, omdat deze niet wetenschappelijk zijn gevalideerd. Het gaat daarom een samenwerking met Games for Health Europe aan, om de bekendheid van deze games te bevorderen.

Beide partijen gaan tijdens de conferentie op zoek naar games waar patiënten daadwerkelijk en aantoonbaar baat bij hebben. Een jury zal de games beoordelen op onder andere het stadium van de game en de toepasbaarheid binnen de strategie van het ziekenhuis. De partijen zullen zes games selecteren, die vervolgens door een onderzoeksteam worden gevalideerd. Na deze validatie worden ze geïmplementeerd bij het ziekenhuis. Dit proces moet over een jaar zijn afgerond, zodat de partijen tijdens de conferentie van volgend jaar de eerste resultaten kunnen presenteren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-10-29T15:01:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.