Chipsoft rondt EPD-implementatie Elkerliek af

Leverancier meldt primeur bij ambulancedienst

Dit artikel delen:
Elkerliek

Zorgautomatiseerder Chipsoft en implementatiepartij D&A hebben de invoering van het elektronisch patiënten dossier (epd) Hix bij het Elkerliek ziekenhuis afgerond. Sinds vrijdag 6 november 2015 werken alle bevoegde zorgprofessionals met het nieuwe epd. Bovendien beschikt het ziekenhuis in het oosten van Brabant naar eigen zeggen over een primeur bij de ambulancedienst.

'We zijn het eerste ziekenhuis in Nederland dat elektronisch ritformulieren en foto’s vanuit de ambulance ontvangt', zegt Jean-Pierre van Beers, lid van de raad van bestuur van Elkerliek. 'Door die toepassing hebben zorgprofessionals al informatie over de patiënt voordat hij op de spoedeisende hulp arriveert', licht Van Beers toe.

Het nieuwe epd moet patiëntinformatie op elk moment inzichtelijk maken voor iedere bevoegde behandelaar. Ook moet het de workflow op de afdelingen ondersteunen en zorgprofessionals rolgerichte ondersteuning bieden. Zorgverleners krijgen vanuit de verschillende vestigingen van het ziekenhuis toegang tot actuele gegevens. Daarnaast is door de digitalisering van informatie de papierstroom aangepakt.

Big bang

'Een big bang epd-implementatie is een ingrijpend en complex proces voor een zorginstelling en maak je niet jaarlijks mee', licht Merijn Mulders, programmamanager Elkerliek EPD toe: 'Na de begeleiding van de strategie- en selectiefase heeft D&A medical group samen met ons de implementatie van het epd gedaan.

Elkerliek koos in september 2014 na een marktconsultatie voor het elektronisch patiëntendossier Hix van Chipsoft. Het stapte in ongeveer een jaar tijd van tientallen verschillende applicaties over op één geïntegreerd systeem. Hix is inzetbaar op vaste en mobiele apparatuur.

Elkerliek

Elkerliek is een algemeen ziekenhuis met vestigingen in de Brabantse plaatsen Helmond, Deurne en Gemert. Het verzorgingsgebied telt ruim 170.000 inwoners en het buitengebied nog eens 108.000. Bij het Elkerliek werken ongeveer 140 medisch specialisten, 2200 medewerkers en een grote groep vrijwilligers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-11T09:45:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.