Philips benoemt Airbus-CTO tot innovatie-directeur

Airbus

Philips heeft de Fransman Jean Botti benoemt tot chief innovation and strategy officer. In die rol moet Botti ervoor zorgen dat Philips zijn activiteiten in de markt voor zorg-ict vergroot. Botti werkt sinds 2006 als chief technical officer (cto) bij vliegtuigbouwer Airbus. Hij gaat nu de innovatiestrategie leiden binnen het Nederlandse elektronicaconcern dat zich vol op ict-oplossingen voor de zorg richt.

Botti treedt toe tot het executive comittee en zal direct rapporteren aan Philips-ceo Frans van Houten. Hij werkte eerder onder meer voor Renault en General Motors. Botti reageert: 'Ik ben ervan overtuigd dat mijn ervaring met digitale transformatie en proces-optimalisatie in de automotive en luchtvaart bijdragen aan de ambities van Philips om de zorg te personaliseren en te industrialiseren.'

De Fransman vervangt de Amerikaan Jim Andrew die eind 2015 om persoonlijke redenen Philips verliet. Volgens het Eindhovens Dagblad keert Andrew terug naar de VS omdat zijn kinderen de leeftijd naderen om aan de middelbare school te beginnen.

Naast de benoeming van Botti tot directeur voor innovatie en strategie heeft Philips nog een aantal wijzigingen aangebracht in het bestuur van het bedrijf. Pieter Nota, die eerder bestuursvoorzitter was van de divisie Consumer Lifestyle is aangewezen als directeur van de nieuwe businessgroep Personal Health en ook benoemd tot marketingdirecteur. Hij moet zich richten op een integrale marketingsstrategie op het vlak van gezondheidstechnologie.

Helft omzet uit zorg-ICT

Philips, dat eerder de jaarcijfers van 2015 bekendmaakte, haalt momenteel bijna de helft van de omzet uit ict-oplossingen voor de zorg.

Eind 2015 werd ook de voormalig bestuursvoorzitter van het Utrechts Medisch Centrum (UMC), Jan Kimpen aangetrokken, om de zorgactiviteiten te leiden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-29T13:10:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.