Erasmus MC kiest ZIS/EPD van ChipSoft

Dit artikel delen:
ICT in de zorg

Het Erasmus MC kiest voor Hix, het elektronisch patiëntendossier (epd) van ChipSoft. De softwaremaker voor de zorgmarkt werd gekozen op basis van een Europese aanbesteding. Het ziekenhuis gaat medio 2017 het nieuwe epd gebruiken. De geraamde waarde van de opdracht ligt tussen de dertig miljoen en 55 miljoen euro. Het contract heeft een initiële looptijd van zeven jaar met de mogelijkheid tot verlenging.

Het Erasmus MC maakte voorheen gebruik van de Siemens Suite. Hieronder valt Soarian, het elektronisch patiëntendossier van Siemens Health Services. Dit deed het in samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Groningen (Umcg). In maart 2015 besloten de ziekenhuizen de implementatie van het epd te stoppen om vervolgens ieder een eigen aanbesteding te starten. Erasmus MC zocht hierbij naar een geïntegreerde zorgsuite.

Het universitaire ziekenhuis koos voor Hix, een geïntegreerd zis/epd van ChipSoft. Uit het aanbestedingsdocument blijkt dat de softwareleverancier de huidige zorg ondersteunende systemen, waaronder het huidige elektronisch patiëntendossier, de patiëntenadministratie en de medische facturatie, moet vervangen. Daarnaast levert Chipsoft onderhoud en ondersteuning.

Verhuizing

Het nieuwe zis/epd wordt medio 2017 in gebruik genomen door het ziekenhuis. Dit moet namelijk voor de verhuizing naar een nieuwe locatie gebeuren. Deze verhuizing staat gepland voor de eerste helft van 2018. Tijdens de verhuizing moet ChipSoft de continuïteit van zorg garanderen. Het ziekenhuis geeft aan er alle vertrouwen in te hebben dat de zorgsuite ruim voor de verhuizing naar de nieuwbouw gebruikt kan worden.

Volgens Hans Mulder, ceo van ChipSoft, werken bijna alle ziekenhuizen in de regio Rotterdam met Hix of gaan hiermee werken. Hierdoor kan het Erasmus MC veilig en snel patiëntgegevens met die instellingen uitwisselen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-01T10:07:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.