Meer dan 10.000 bezoekers vakbeurs Zorg & ICT

Dit artikel delen:
Dokter met telefoon

De vakbeurs Zorg & ICT, gericht op ict-professionals uit de Nederlandse zorgsector, is ook dit jaar weer goed bezocht. Ruim tienduizend bezoekers waren, verspreid over drie dagen, aanwezig in Jaarbeurs in Utrecht om informatie te vergaren over het verbeteren van zorgprocessen en -toepassingen. Het merendeel van de bezoekers kwam uit de ziekenhuizenbranche en was geïnteresseerd in e-health.

Drukte bij sessie Lucien Engelen

Tijdens de driedaagse beurs waren verschillende activiteiten voor bezoekers georganiseerd. Zo vonden elke ochtend ontbijtsessies plaats, was er een uitgebreid inhoudelijk programma, verzorgde KPMG een rondleiding langs enkele uiteenlopende leveranciers, die uitlegden waarom zij zichzelf onderscheidend vinden op het gebied van ecd/epd. Bezoekers konden met hun vragen ook terecht bij de aanwezige exposanten tijdens de beurs.

Live demo virtual reality tijdens sessie Redmax

Bij de inhoudelijke seminartheaters was het onder andere ‎druk voor de sessie van director Reshape Center for Innovation bij Radboud University Medical Center Lucien Engelen. Daarnaast kreeg het publiek van de Redmax-zaal een live demo in virtual reality, zoals op de foto te zien is. Mensen die zich voor de beurs hebben geregistreerd en de presentaties opnieuw of voor het eerst willen teruglezen, kunnen terecht op de website van de vakbeurs

Beursvloer

Op de beursvloer waren zorgrobot Zora terug te vinden en maakte Mint Solutions bekend dat het Deventer Ziekenhuis (DZ) als eerste ziekenhuis in Nederland het medicatieveiligheidssysteem MedEye in gebruik neemt. Verder kondigde ict-dienstverlener Centric een webapplicatie voor beeldzorg aan: Video Connect. Ook ict-dienstverlener Sysqa en softwareontwikkelaar Mansystems introduceerden samen de eHealth-applicatie ‘Continue meting’ tijdens Zorg & ICT.

Bezoekersonderzoek

Uit de eerste resultaten van het bezoekersonderzoek van Zorg & ICT is al gebleken dat het grootste deel van de bezoekers uit de ziekenhuizenbranche kwam (40,9 procent). Daarnaast waren ook de verpleeg- en verzorgingshuizen (14,2 procent), de thuiszorg, welzijn en ouderenzorg (12,4 procent), de geestelijke gezondheidszorg (8,5 procent) en de gehandicaptenzorg (7,1 procent) goed vertegenwoordigd onder de bezoekers.

De meeste bezoekers gaven aan geïnteresseerd te zijn in e-health, maar ook meer informatie vergaren over outsourcing in de zorg, epd-vraagstukken en domotica-mogelijkheden waren redenen voor hen om de beurs te bezoeken.

Presentaties terugkijken

Informatie over de activiteiten die tijdens de beurs hebben plaatsgevonden en het terugkijken van de powerpoint-presentaties kan op de website van Zorg & ICT.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-08T11:58:00.000Z Birgit Bunt
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.