UMC benoemt Corné Mulders tot CIO [update]

Mulders weg bij St. Antonius Ziekenhuis na verschil van inzicht over aansturing en beleid

Dit artikel delen:
Corné Mulders

Corné Mulders, cio UMC.

Het Utrecht Medisch Centrum (UMC) heeft Corné Mulders benoemd tot cio. Hij is per 1 oktober 2016 aangesteld als hoogste ict-verantwoordelijke binnen het ziekenhuis. Mulders werkte van februari 2014 tot juni 2016 voor het Utrechtse St. Antonius Ziekenhuis en was in de periode van juni tot en met september 2016 interim manager Informatie, Communicatie en Medische Technologie (ICMT) van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven.

Over zijn uitdagingen bij UMC Utrecht vertelt Mulders: 'Het UMC Utrecht loopt voorop in de trend om de patiënt meer zeggenschap te geven over zijn eigen gezondheid en hem daarin een actieve rol te geven door middel van self-monitoring, inzicht in dossiers, enzovoort. Daarnaast moeten we de enorme hoeveelheid kennis en data die voorhanden is beter en directer toegankelijk maken om daarmee de directe patiëntenzorg te verbeteren. Denk aan ontwikkelingen als big data en Dr. Watson.'

Daarnaast stelt hij tot doel om de reguliere ict-support beter en goedkoper te maken. Dat is volgens de nieuwe cio een flinke uitdaging in een situatie waarin de complexe organisatie iedere dag hogere eisen stelt aan de ict-omgeving. Mulders: 'Denk aan beschikbaarheid van systemen, wifi, opslag, enzovoort.'
Mulders vervangt Hyleco Nauta die binnen UMC Utrecht is benoemd tot director e-health innovation. In die nieuwe rol moet Nauta bijdragen aan het versnellen van ict-vernieuwingen die de patiëntenzorg kunnen verbeteren.

Mulders heeft het St. Antonius Ziekenhuis verlaten omdat er verschil van inzicht was over de aansturing en het beleid. Hij laat aan Computable weten dat in goed overleg is besloten om uit elkaar te gaan. Na het vertrek bij St. Antonius is Mulders 5 maanden interim-cio geweest in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven.

St. Antonius

Zijn oud werkgever (St. Antonius Ziekenhuis) werd eind september 2016 tot 'meest klantgerichte ziekenhuis van Nederland' uitgeroepen. Marketingadviesbureau DVJ insights nam 28 ziekenhuizen onder de loep en daaruit kwam dat Utrechtse ziekenhuis als beste uit de bus.

In maart 2015 publiceerde Computable een uitgebreid interview met Mulders die toen cii was van het St. Antonius Ziekenhuis. In dat gesprek vertelde hij onder meer over de doelstelling om een ‘gastvrij topziekenhuis’ te zijn. De klanttevredenheid van patiënten en medewerkers moest 20 procent omhoog. 

In dat artikel met de titel ‘Ook patiënten zijn steeds veeleisender' ging de cio ook in op de parallellen tussen ict in de zorg en ict in de financiële sector. Hij werkte namelijk in verschillende ict-functies bij ABN Amro, waarvan ruim vijf jaar als cio voor de Nederlandse organisatie van de bank.

Een eerste versie van dit artikel is gepubliceerd op vrijdag 14 oktober 2016. Naar aanleiding van een reactie van Mulders op vragen van Computable is het bericht aangepast.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-14T11:47:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.