Datawetenschap maakt medicijnen eerder beschikbaar

Dit artikel delen:

Computable-expert en Smart Technology-presentator Richard van Tilborg (links) en Robert-Jan Sips, cto van myTomorrows.

Voor slechts vijfhonderd van de ongeveer tienduizend bekende ziektes zijn er geregistreerde behandelingen beschikbaar, waardoor veel patiënten geen behandelingsopties hebben. Voor deze patiënten zou daarom een medicijn in ontwikkeling een mogelijkheid kunnen zijn. Om deze medicijnen vindbaar te maken, heeft het Amsterdamse bedrijf myTomorrows een platform ontwikkeld dat wereldwijde medische data verzamelt, structureert en vertaalt naar een begrijpbare taal.

Robert-Jan Sips, cto bij myTomorrows, stelt dat hiermee zowel patiënten als artsen binnen een paar klikken een overzicht krijgen van welke medicijnen in ontwikkeling zijn en of zij daarvoor in aanmerking zouden kunnen komen. Dit vertelde hij dinsdag 29 augustus, in het radioprogramma Smart Technology van New Business Radio. De presentatie is in handen van Richard van Tilborg, een expert bij Computable. Ict-vaktitel Computable is onlangs mediapartner geworden van dit programma, waarbij Computable-experts hun licht laten schijnen op de laatste ontwikkelingen op het gebied van ict en technologie.

Uitzending

Naast het interview met Sips gaat Van Tilborg ook in op de laatste technologische nieuwtjes. Zo toont nieuw onderzoek aan dat het mogelijk is om informatie in audiovorm tijdens je slaap te leren. Ook gaat hij in op milieuvriendelijke koffiekopjes. Deze zijn gemaakt van natuurlijke graanstoffen die je kunt opeten nadat je klaar bent met drinken. Als je de beker niet opeet, vergaat hij vanzelf binnen een paar weken.

Door linksboven op de play-button te klikken is de uitzending via de website van Computable te beluisteren.

Luister uitzendingen van Smart Technology terug.

Meer informatie over Smart Technology op New Business Radio.Datawetenschap voor medicijnen

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-30T08:45:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.