KPN stapt in derde investeringsfonds voor zorgstartups

Dit artikel delen:

Investeringsmaatschappijen KPN Ventures, Topfonds Gelderland, Oost NL en enkele private investeerders starten in samenwerking met zorgverzekeraar Menzis en uitvaartverzorger en -verzekeraar Monuta een derde investeringsfonds voor startups in de zorgsector. Dit onder de naam Health Innovation Fund III. Het fonds helpt startups met e-health-oplossingen bij hun marktintroductie. Hiervoor is vijftien miljoen euro beschikbaar.

Het Health Innovation Fund III helpt zorg-startups bij de marktintroductie van hun onderneming. Het is gericht op startups in Nederland die e-health-oplossingen leveren om de zorg betaalbaar te houden en de kwaliteit en de toegankelijkheid van de zorg te verbeteren. Dit kunnen zowel software, hardware als service-oplossingen zijn. Eis is dat de dienst gericht is op preventie, diagnose, behandeling of monitoring in cure of care. Het wordt specifiek gericht op e-health-oplossingen die zelfmanagement, zelfmonitoring en zelfredzaamheid bevorderen.

Het investeringsfonds wordt beheerd door het in Utrecht gevestigde Health Innovations. De investeerders (KPN Ventures, Menzis, Monuta, Topfonds Gelderland, Oost NL en enkele private investeerders) stellen vijftien miljoen euro beschikbaar voor het zorgfonds. Daarnaast wordt Health Innovations III ondersteund door de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en van Economische Zaken, Landbouw en Klimaat. Die ministeries investeren samen zes miljoen euro mee via de RVO Seed regeling.

De investeerders worden ook inhoudelijk betrokken bij de startups. Zij stellen naast de middelen ook hun kennis en netwerk beschikbaar.

Dit is inmiddels het derde financieringsfonds voor zorgstartups. De eerste twee fondsen waren goed voor achttien investeringen. Onder meer in Prolira, LivAssured, Nightbalance, ANW Nederland, Noviosense en Aidence. 

Zorg & ICT

KPN is tijdens Zorg & ICT te vinden op stand 01.C060. De vakbeurs vindt plaats van 17 tot en met 19 april 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-26T10:31:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.