Gilde Healthcare neemt Performation over

Dit artikel delen:
Investering

Gilde Healthcare heeft zorginformatiespecialist Performation Healthcare Intelligence uit Bilthoven overgenomen. Met de toetreding van Gilde als investeerder wil Performation zijn dienstverlening op business intelligence (bi)-vlak in de zorgsector uitbreiden. Het bedrijf nam in 2017 zelf al de zorg-bi-experts Datinzo en Zorg-Inzicht over.

Performation levert zorgspecifieke bi-oplossingen op het gebied van kwaliteit, kosten en marktinzichten. Er werken ruim honderd man bij het bedrijf. Volgens algemeen directeur Steven Lugard is zijn bedrijf de laatste jaren gegroeid. Zorginstellingen hebben steeds meer behoefte aan gestructureerde informatie.

'De investering van Gilde Healthcare geeft ons de ruimte om nieuwe producten te introduceren die ziekenhuizen en andere zorginstellingen beter bestuurbaar maken. Dat doen we enerzijds door zelf producten te ontwikkelen, zoals ons Notiz-product voor dagelijkse controle van de zorgprocessen. Anderzijds kijken we ook naar overnames', aldus Lugard. Vorig jaar nam Performation al bi-aanbieder Datinzo over evenals Zorg-Inzicht.

Groeiende vraag naar bi

De investering in Performation past goed bij het profiel van Gilde Healthcare, een investeringsfonds gericht op de gezondheidszorg. Volgens de investeerder groeit de vraag naar bi in de zorg met zo’n 10 tot 15 procent per jaar. ' Specialisten en bestuurders gebruiken rapportages over onder meer kwaliteit, kosten, omzet en bedrijfsvoering voor het managen van hun instelling. Beter inzicht maakt het mogelijk om de zorgkwaliteit te verhogen en de kosten te verlagen,' aldus Hugo de Bruin, partner bij Gilde Healthcare.

Hij wijst als voorbeeld op de samenwerking van Performation met IKNL; het it-bedrijf ondersteunt het oncologisch kennisinstituut bij het rapporteren van de kwaliteit van kankerbehandelingen. 'Met deze informatie wordt de oncologische zorg in Nederland ieder jaar verbeterd. Daarnaast zien we dat niet alleen zorgbestuurders, maar ook patiënten en artsen een steeds grotere behoefte hebben aan informatie. Performation maakt de informatie bruikbaar en toegankelijk.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-06T10:44:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.