Raad onderzoekt ict-storingen ziekenhuizen

Dit artikel delen:
Onderzoek security

De Onderzoeksraad voor Veiligheid stelt een onderzoek in naar de digitale veiligheid van ziekenhuizen. Aanleiding voor het onderzoek is een aantal ict-storingen in ziekenhuizen en diverse ransomware-aanvallen op Nederlandse ziekenhuizen in de afgelopen jaren.

Het betreft de ict-storingen in het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel van 3 juni 2018 en in het Radboudumc in Nijmegen van afgelopen januari. De Onderzoeksraad wil deze voorvallen in samenhang bezien met het oog op het waarborgen van de patiëntveiligheid. De vraag die centraal staat, is hoe ziekenhuizen en hun ketenpartners verstoring, uitval en misbruik van ict proberen te voorkomen en in hoeverre zij voorbereid zijn om de gevolgen daarvan te beperken, meldt de raad op haar website.

Een einddatum voor het net gestarte onderzoek is nog niet gegeven. Portefeuillehouder voor dit onderzoek is professor Erwin Muller, raadslid en tevens vice-voorzitter. Muller is hoogleraar Veiligheid en Recht aan de Universiteit Leiden. Hij verlaat wel met ingang van 1 september 2018 de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Muller wordt per die datum decaan van de Faculteit Governance and Global Affairs (FGGA) van de Universiteit Leiden in Den Haag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Radboudumc

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-20T11:49:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.