Managed hosting door True

Vitalhealth verrijkt cliëntendossier van Sensire

Dit artikel delen:

Thuiszorgorganisatie Sensire uit de Achterhoek en de Liemers wil zijn zelfontwikkelde elektronisch cliëntendossier (ecd) professionaliseren. Daarvoor kiest het voor Vitalhealth Software. Die softwareleverancier uit Ede gaat de functionaliteiten van het zelfontwikkelde ecd integreren in zijn ecd-oplossing, Vitalhealth Care genaamd. De zorginstelling neemt het gecombineerde product in april 2019 in gebruik.

Sensire heeft een eigen elektronisch cliëntendossier ontwikkeld die de naam Zes draagt. Dit ecd is in samenwerking met zorgverleners tot stand gekomen om de functionaliteiten zo goed mogelijk af te stemmen op de gebruikers en het zorgproces. Concreet biedt het softwareproduct verpleegkundigen en zorgverleners in de thuiszorg de mogelijkheid een digitaal dossier en zorgplan op te stellen, dat vervolgens onderling gedeeld kan worden.

Om het cliëntendossier naar een volgend niveau te tillen, doet de zorginstelling een beroep op Vitalhealth, dat vorig jaar werd overgenomen door Philips. Die softwareleverancier gaat de functionaliteiten van Zes toevoegen aan zijn elektronisch cliëntendossier. Hierdoor krijgt Sensire onder meer toegang tot nieuwe functionaliteiten, zoals telemonitoring voor zorg op afstand. Daarnaast is deze oplossing beter te koppelen met de systemen van andere zorgverleners in de regio, zoals huisartsen en ziekenhuizen. Dit moet de onderlinge samenwerking verbeteren.

Sensire is als tweede thuiszorgorganisatie klant van Vitalhealth. Het neemt het gecombineerde ecd in april 2019 in gebruik. Vitalhealth voegt deze Zes-functionaliteiten ook toe aan zijn dienstverlening.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-19T09:43:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.