Pharmapartners eHealth focust op dataontsluiting

Dit artikel delen:
Arts

Pharmapartners, leverancier van zorgsoftware, begint vanaf 2019 het bedrijfsonderdeel eHealth. Dat legt zich toe op de verdere ontsluiting van patiëntgegevens. Zo zal de onderneming zeven miljoen medische dossiers in het huisartsinformatiesysteem Medicom ontsluiten.

Het nieuwe bedrijfsonderdeel eHealth gaat huisartsen helpen te voldoen aan nieuwe wetgeving door medische gegevens toegankelijker te maken voor patiënten. Vanaf juli 2020 treedt een wet in werking die bepaalt dat iedereen in Nederland zijn of haar medische gegevens digitaal kan inzien en eigen gegevens kan toevoegen. Daartoe heeft de zorgsector het programma Open in het leven geroepen: Ontsluiten van Patiëntgegevens uit de Eerstelijnszorg in Nederland.

Het is nog niet bekend hoe Pharmapartners de toegankelijkheid van patiëntendossiers gaat verbeteren. Vast staat dat huisartsen via het huisartsinformatiesysteem de mogelijkheid krijgen om te voldoen aan de nieuwe regels. Het systeem verleent patiënten geheel volgens de richtlijnen toegang tot hun dossier, zonder dat dit extra handelingen vergt en zonder dat dit leidt tot veel vragen aan de huisarts.

Piet Hein Knoop gaat de bedrijfspoot eHealth leiden als managing director. Voorheen was hij Innovatiemanager Huisartsenzorg bij het Oosterhoutse bedrijf. Pharmapartners is als onderdeel van Total Specific Solutions (TSS) een zusterbedrijf van onder meer Pinkroccade.

Pharmapartners

Pharmapartners levert software voor huisartsen, huisartsenposten en apotheken. Bovendien biedt het bedrijf e-healthoplossingen, waarbij patiënten bijvoorbeeld via een webportal of een app informatie uit diverse zorgsystemen overzichtelijk kunnen inzien. In de portal krijgen patiënten binnenkort de mogelijkheid om een digitaal afschrift van hun dossier op te vragen en hun huisarts toestemming te geven om informatie te delen met bijvoorbeeld het ziekenhuis.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-07T14:16:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.