Topicus neemt AmbuSuite van Navara over

Overname bevordert landelijke verbinding van zorgverleners

It-bedrijf Topicus neemt het applicatiepakket AmbuSuite en de betrokken medewerkers van Navara over. Met de acquisitie verwachten beide partijen de spoedzorg in Nederland naar een hoger niveau te tillen.

AmbuSuite is het technologieplatform voor de registratie van ambulancezorg, procesmanagement, rapportages en vooraankondigingen naar de spoedeisende hulp in een groot deel van het land. De overname van AmbuSuite door Topicus maakt het mogelijk de ambulancezorg te verbinden met andere zorgverleners in de regio. Ook moet het de coördinatie en de overdracht van belangrijke patiëntinformatie op cruciale momenten verbeteren.

Directeur Hugo Brand van Topicus Zorg legt uit dat die verbinding hard nodig is omdat er steeds meer wordt gevraagd van de meldkamers die de zorgvraag coördineren en van de verpleegkundigen op straat die de mobiele zorg verlenen. ‘Om hen daarbij te helpen, moeten zij inzage hebben in de nodige patiëntinformatie en eenvoudig contact kunnen leggen met ketenpartners.’

Door het verbinden van AmbuSuite met het regionale gezondheidsplatform van Topicus gaan de betrokken teams deze informatie-uitwisseling mogelijk maken. ‘Het ambulancepersoneel krijgt straks toegang tot allergieën, medicatiegebruik en de zorgafspraken die de patiënt met zijn huisarts heeft gemaakt, zoals een niet-reanimeren-beleid. Ook de overdracht tussen huisarts, huisartsenpost, meldkamer, ambulance en spoedeisende hulp wordt gestroomlijnd’, aldus Brand.

De verwachting is dat voor de zomer de eerste voordelen van de overname zichtbaar worden voor de zorgverlener.

Over Topicus

Topicus ondersteunt de traditionele en nieuwe zorg met oplossingen en levert zo een bijdrage aan de efficiency van zorgprocessen. Het Deventerse ict-bedrijf is naast de zorg actief in de onderwijs,- gemeente en financiële markt. Het overgenomen AmbuSuite was onderdeel van Navara Group, een ict-consultancyonderneming met meer dan honderd consultants.

Zorg & ICT 2019

Wilt u alles weten over de laatste digitale ontwikkelingen voor de zorg? Breng dan een bezoek aan Zorg & ICT 2019! De beurs vindt plaats in Jaarbeurs Utrecht van 12 tot en met 14 maart. Registreren kan via de site.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-15T10:53:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.