Blinden-app Envision krijgt 250.000 euro groeigeld

App visualiseert omgeving voor blinden en slechtzienden

Dit artikel delen:
Investering

De Haagse startup Envision, maker van een app die voor blinden en slechtzienden contextuele en zinvolle informatie uit afbeeldingen haalt en uitspreekt, heeft een investering gekregen van 250.000 euro. De app moet blinden en slechtzienden helpen een zelfstandig en onafhankelijk leven te leiden. Het geld komt van het fonds 4impact en is bestemd voor de doorontwikkeling van de app.

4impact, een nieuw opgericht technologie- en impactinvesteringsfonds, wil de groei van Envision stimuleren, waardoor zo mogelijk slechtzienden over de hele wereld zijn te helpen.

De app ondersteunt meerdere talen. De uitdaging is om snel vanuit een cloudinfrastructuur alle informatie binnen te halen op een smartphone. Naast het toevoegen van nieuwe functies voor smartphone-apps kijkt de appbouwer ook naar mogelijkheden om de toepassing uit te breiden naar draagbare camera's en slimme brillen. Het geld wordt gebruikt om samenwerkingen aan te gaan, productontwikkeling te stimuleren en de marketing te verbeteren.

De investering is vandaag bekendgemaakt tijdens opening van YES! Delft Den Haag, een knooppunt waar startups en bedrijven, waaronder Envision, samenwerken aan nieuwe oplossingen rondom ai. De app-ontwikkelaar heeft als langetermijndoel het bouwen van een ​​softwareplatform dat contextuele en zinvolle informatie uit afbeeldingen kan leveren. Ze spelen in op een toekomst waarin iedereen de beschikking heeft over camera's, bijvoorbeeld in smartphones. Ze willen tools ontwikkelen die deze camera's intelligent maken en die kracht gebruiken om niet alleen de visie in te schakelen maar ook voor iedereen te verbeteren. 

Op de bijgevoegde video is te zien hoe de app foto's interpreteert en context en informatie biedt aan de blinde of slechtziende gebruiker. 

Smartphones en camera

Envision (Engels voor 'zich voorstellen') is in 2017 door Karthik Mahadevan en Karthik Kannan opgericht. De gelijknamige app moet blinden en slechtzienden helpen een zo onafhankelijk mogelijk leven te leiden. Zo kunnen slechtzienden met Envision gebruik van het openbaar vervoer, kunnen ze menukaarten in restaurants lezen en herkennen ze hun vrienden.

Karthik Mahadevan, mede-oprichter van Envision: ‘De fondsenwerving helpt om personen met een visuele beperking verder te ondersteunen, voor wie onafhankelijkheid eenvoudigweg toegang tot informatie is. We kijken uit naar de samenwerking met 4impact, waarmee we op één lijn zitten met onze strategie en die ons wil helpen een wereldwijde impact te bereiken.’

Gebruiker Envision vertelt over app

Over 4impact

4impact is een tech- en impact-investeringsfonds uit Den Haag, opgericht door voormalige Goldman Sachs-collega's Ali Najafbagy en Pauline Wink-Zaanen. Het richt zich op technologie-gedreven bedrijven in drie belangrijke investeringsgebieden: inclusie, gezondheid en welzijn, en milieu.
4impact koos om Envision te ondersteunen gezien de combinatie van maatschappelijke impact gebouwd op een duurzaam en schaalbaar bedrijfsmodel.

Computable Future Lab Zorg & ICT

Benieuwd naar meer zorginnovaties? Bezoek het Computable Future Lab. Tijdens vakbeurs Zorg & ICT 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht. Het evnement vindt plaats van 12 tot en met 14 maart 2019.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-05T10:22:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.