Wolters Kluwer stoot zorg-compliance-tool af

Dit artikel delen:
Wolters Kluwer

Informatiebedrijf Wolters Kluwer doet Complytrack van de hand. Dit is een saas-platform waarmee zorginstellingen in de gaten houden of hun processen in overeenstemming zijn met in- en extern beleid (compliance). De nieuwe eigenaar is het Amerikaanse Symplr, dat een vergelijkbare webtool aanbiedt.

Dat Wolters Kluwer afscheid neemt van Complytrack heeft te maken met de veranderde strategische focus van de tak Legal & Regulatory (L&R). Dat onderdeel van het databedrijf richt zich tegenwoordig op advocatenkantoren, bedrijfsjuridische afdelingen en daaraan gelieerde compliance-afdelingen.

Het Complytrack-saas-platform is dan ook van beperkte strategische waarde, meldt topman Dean Sonderegger van Wolters Kluwer L&R. Het platform bestaat uit zeven modules die variëren van incident management en risk assessment tot document- en contractbeheer. Het wordt overwegend gebruikt door Amerikaanse ziekenhuizen. 

Sinds 2007

Wolters Kluwer verwierf Complytrack in 2007. De vijftig medewerkers worden overgenomen door Symplr, dat zijn hoofdkantoor in Houston heeft en over nog eens zes nevenvestigingen beschikt, waarvan een in Alkmaar.

Eerder dit jaar ontdeed Wolters Kluwer zich van zijn minderheidsbelang in Logical Images, een Amerikaans bedrijf dat digital imaging-oplossingen voor de zorg levert.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-15T11:55:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.