Wolters Kluwer stoot zorg-compliance-tool af

Dit artikel delen:
Wolters Kluwer

Informatiebedrijf Wolters Kluwer doet Complytrack van de hand. Dit is een saas-platform waarmee zorginstellingen in de gaten houden of hun processen in overeenstemming zijn met in- en extern beleid (compliance). De nieuwe eigenaar is het Amerikaanse Symplr, dat een vergelijkbare webtool aanbiedt.

Dat Wolters Kluwer afscheid neemt van Complytrack heeft te maken met de veranderde strategische focus van de tak Legal & Regulatory (L&R). Dat onderdeel van het databedrijf richt zich tegenwoordig op advocatenkantoren, bedrijfsjuridische afdelingen en daaraan gelieerde compliance-afdelingen.

Het Complytrack-saas-platform is dan ook van beperkte strategische waarde, meldt topman Dean Sonderegger van Wolters Kluwer L&R. Het platform bestaat uit zeven modules die variëren van incident management en risk assessment tot document- en contractbeheer. Het wordt overwegend gebruikt door Amerikaanse ziekenhuizen. 

Sinds 2007

Wolters Kluwer verwierf Complytrack in 2007. De vijftig medewerkers worden overgenomen door Symplr, dat zijn hoofdkantoor in Houston heeft en over nog eens zes nevenvestigingen beschikt, waarvan een in Alkmaar.

Eerder dit jaar ontdeed Wolters Kluwer zich van zijn minderheidsbelang in Logical Images, een Amerikaans bedrijf dat digital imaging-oplossingen voor de zorg levert.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-15T11:55:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.