Itium investeert in zorgplanningstool PlanPower

Dit artikel delen:

Softwareontwikkelaar Itium uit Alkmaar neemt een belang van 50 procent in PlanPower. Dat bedrijf uit Tilburg levert een gelijknamig planningstool waarmee zorgorganisaties roosters van het medisch personeel kunnen samenstellen. Via de investering zetten de partijen in op de doorontwikkeling van het product.

PlanPower is een tool waarin medisch specialisten en roosteraars samen kunnen werken. Het is mogelijk om dienstregels toe te passen, vakanties in te voeren en wijzigingen door te voeren nadat een rooster is gepubliceerd. PlanPower is via Oracle Application Express (Apex) ontwikkeld en wordt momenteel gebruikt door onder meer LUMC en Haaglanden Medisch Centrum (HMC).

Itium investeert nu in het Tilburgse bedrijf in ruil voor een belang van 50 procent. De partijen gaan gezamenlijk het product doorontwikkelen. Hiermee krijgt PlanPower toegang tot meer mankracht en tijd. Dit biedt de mogelijkheid om het product op te schalen door nieuwe functionaliteiten toe te voegen en te koppelen met andere systemen binnen zorginstellingen. Daarnaast wordt er gewerkt aan een nieuwe versie van het product met tal van verbeteringen en een nieuwe look and feel.

Itium is in 1999 opgericht. De organisatie ontwikkelt maatwerksoftware op basis van de low code-ontwikkelmethode Oracle Apex. De organisatie is in handen van Learco Brizzi (Oracle Apex-specialist) en Bauke den Otter (specialist op het gebied van data en kunstmatige intelligentie).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-23T15:59:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.