Haaglanden MC migreert erp naar Oracle Cloud

Dit artikel delen:

Bronovo, een van de locaties van Haaglanden Medisch Centrum

Haaglanden Medisch Centrum (HMC) migreert diverse belangrijke bedrijfsprocessen naar Oracle Cloud ERP. Het gaat onder meer om de financiële administratie, het inkoopbeheer en het voorraadketenbeheer. Volgens Oracle is HMC het eerste Nederlandse ziekenhuis dat de publieke cloud voor enterprise resource planning (erp) inzet.

Door enkele van zijn bedrijfsprocessen in de cloud te plaatsen, verwacht het ziekenhuis zijn bedrijfsmodellen en -processen sneller te kunnen aanpassen aan veranderingen in de zorg en maatschappij. Hiermee kan de organisatie kosten verlagen, prognoses aanscherpen en verder innoveren, is de gedachte. De erp-toepassing in de cloud geeft volledig inzicht in de financiën en activiteiten van het ziekenhuis.

Upgrade of migratie?

HMC gebruikt al zestien jaar de lokale erp-applicatie Oracle E-Business Suite. Deze sloot niet meer aan op de eisen en wensen van het ziekenhuis. De keuze was een upgrade van de huidige suite of een migratie naar de cloud. Uiteindelijk koos de ambitieuze organisatie voor de cloud.

De gebruikte saas-omgeving was nog niet eerder toegepast in een Nederlandse zorginstelling. Nu de migratie naar Oracle Cloud ERP is voltooid, hebben medewerkers van het ziekenhuis sneller toegang tot efficiëntere processen. Hierdoor kunnen ze meer tijd en energie besteden aan de zorgverlening en aan de patiënt, aldus de leverancier.

Saas-applicaties

Oracle Cloud ERP is een van de saas-applicaties op het cloudplatform van Oracle. Andere toepassingen richten zich op enterprise performance management (epm), voorraadketenbeheer (scm), personeelszaken (hcm), customer experience (ux) en datamanagement. Sinds begin dit jaar biedt de leverancier dergelijke clouddiensten ook aan vanuit een datacenter in Amsterdam.

Haaglanden MC bestaat uit drie ziekenhuislocaties in regio-Den Haag: HMC Antoniushove, HMC Bronovo en HMC Westeinde. Daarnaast heeft de organisatie drie zogeheten buitenpoliklinieken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-30T17:02:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.