Gelderland-Midden zorgregio van de toekomst

Dit artikel delen:

Gelderland-Midden wordt een van de vier pilotgebieden in Europa waar digitale oplossingen voor de zorg worden beproefd. Deze regio gaat deelnemen aan het nieuwe Europese project dRural. Doel is de levenskwaliteit verbeteren van burgers in buitengebieden. Digitale innovaties kunnen helpen bij preventie en zorg.

Ruim dertig deelnemers uit acht Europese landen gaan samen 'health tech' toepassen en deze oplossingen regionaal doorvoeren. In Nederland zijn dat Rijnstate Arnhem, de gemeente Lingewaard, Stichting Welzijn Lingewaard, Health Valley Netherlands en de Universiteit Twente. In het Nederlandse projectonderdeel wordt ook een relatie gelegd met het (virtuele) ziekenhuis van de toekomst dat door Rijnstate wordt ontwikkeld. Alle zorgpartners in de regio, waaronder de huisartsen, worden hierbij betrokken.

Het Europese project heeft een totaalbudget van vijftien miljoen euro en start op 1 januari aanstaande. Naast Gelderland-Midden dienen Extremadura (Spanje), Jämtland Härjedalen (Zweden) en Dubrovnik-Neretva (Kroatië) als proefgebieden. 

Bij het bouwen van digitale oplossingen worden 'agile' methodes gehanteerd. Eindgebruikers kunnen een bijdrage leveren aan het maken en valideren van de oplossing. Deze benadering houdt rekening met zaken als ethiek, privacy en gegevensbescherming. Vervolgens worden mogelijke oplossingen in de regio’s naar behoefte opgezet samen met lokale aanbieders.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik ben benieuwd naar de resultaten!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-15T21:15:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.