Honeywell neemt Sparta Systems over

Fabrikant versterkt positie in farmaceutische en medische softwaremarkt

Dit artikel delen:

Honeywell koopt voor 1,3 miljard dollar Sparta Systems, leverancier van software voor kwaliteitsmanagement. Daarmee versterkt Honeywell zijn positie als leverancier aan de farmaceutische industrie en fabrikanten van medische apparatuur. De overname sluit aan bij de trend om zich te onderscheiden met software gericht op verticale bedrijfskolommen.

Sparta Systems richt zich, net als Honeywell, op de verdere automatisering van bedrijfsprocessen en de standaardisatie van de kwaliteit bij de productie. Het bedrijf uit New Jersey profileert zich als een ai-gedreven saas-leverancier voor 'life sciences'.

Om nieuwe medische therapieën op de markt te brengen mag niets aan het lot worden overgelaten. Alles moet heel precies gebeuren. Borging van de kwaliteit en verificatie van processen staan hoog in het vaandel. Sparta claimt 42 van de vijftig grootste farmaceutische bedrijven en 33 van de vijftig grootste fabrikanten van medische apparatuur als klant te hebben. Onder meer Philips gebruikt de software.

Fabricage- en kwaliteitsdata

Honeywell is al meer dan dertig jaar actief als automatiseerder van farmaceutische en biomedische bedrijven. De saas-platforms van Sparta passen daar goed bij. Het plan is om Sparta te integreren in Honeywell Forge. Sparta's gebruik van kunstmatige intelligentie (ai) helpt afnemers betere inzichten te verkrijgen uit fabricage- en kwaliteitsdata.

Voor Honeywell is de overname van Sparta de grootste sinds in 2016. Toen werd het softwarebedrijf Intelligrated over.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-31T09:41:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.