Medicore, Fierit en Cure4 gaan verder als Tenzinger

Dit artikel delen:
Samenwerking

Moedermaatschappij Tenzinger brengt de voorheen afzonderlijke bedrijven Medicore, Fierit en Cure4 samen onder één naam en organisatie. Het samenbrengen van de leveranciers van elektronische cliëntendossiers (ecd’s; Medicore en Fierit) en het adviesbedrijf Cure4 in één entiteit moet voor schaalvergroting, slagkracht en meer innovatie zorgen op de Nederlandse markt voor zorg-ict.

Tenzinger nam de laatste jaren meerdere leveranciers over zoals Unit4 Cura en De Heer Software (samen met Serviant), met financiële steun van de Belgische ict-investeerder en minderheidsdeelnemer Fortino Capital. Unit4 Cura en De Heer Software/Serviant) gingen op in het onderdeel Fierit.

In een persbericht stelt het management van Tenzinger dat door de naamswijziging en samenvoeging de zichtbaarheid en slagkracht van het bedrijf worden vergroot. Ook hoopt het sneller te kunnen innoveren. Tenzinger claimt met de bundeling van de activiteiten de grootste ecd-leverancier binnen de Nederlandse zorgmarkt te zijn.

Financieel directeur Björn Simmelink voegt toe: ‘We ontwikkelen software voor verschillende markten die allemaal te maken hebben met dezelfde vraagstukken op het gebied van compliance en ontwikkelingen in wet- en regelgeving. Door de basis daarvoor in onze software generiek maken creëren we ruimte om te investeren in innovatie. Datatoepassingen spelen daar een belangrijke rol in.’

Medicore

Medicore levert elektronische cliëntendossiers voor de geestelijke gezondheidszorg, jeugdzorg, medisch specialistische zorg en gehandicaptenzorg. Fierit begeleidt zorginstellingen om hun processen te optimaliseren. Dat doet het onder meer met ecd’s, bi-oplossingen, zorgapps en hr-software die is toegespitst op zorgpersoneel.

Cure4 is een afsplitsing van het in 2004 gestarte Medicore, dat ook nog de datastartup 6Gorilla’s heeft opgericht. Volgens Tenzinger-directeur Boris Hololtcheff blijft de oorspronkelijke ambitie van Medicore, - om zorginstellingen te helpen hun zorgprocessen te optimaliseren,- in de nieuwe organisatie-opzet ongewijzigd. 

Tenzinger telt ruim driehonderd medewerkers en heeft vestigingen in Utrecht, Sliedrecht en Hengelo.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-05T17:24:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.