Philadelphia Zorg kiest voor roostersoftware Intus

Nieuwe tool vervangt Aysist van de SDB Groep

Dit artikel delen:

Philadelphia Zorg gaat het roostersysteem van softwareleverancier Intus uit Zeist gebruiken. Dit voorjaar zullen alle 8500 medewerkers met het saas-personeelsplanningssysteem InPlanning gaan werken. Met de nieuwe software wil de zorginstelling het proces van zelforganisatie ondersteunen. Het nieuwe systeem vervangt planningstool Aysist van de SDB Groep uit Den Haag.

Stichting Philadelphia Zorg ondersteunt door heel Nederland mensen met een beperking. De organisatie biedt inwoning, intensieve zorg en ambulante begeleiding. Het hoofdkantoor staat in Amersfoort. De stichting bestaat uit honderden kleinschalige locaties waar in totaal meer dan zevenduizend cliënten worden ondersteund.

Het nieuwe systeem geeft volgens de instelling voor gehandicaptenzorg inzicht in wat de kosten zijn als er overuren worden gedraaid, er te weinig wordt gewerkt of invalkrachten worden ingehuurd. Met InPlanning kan het team volgens Philadelphia bovendien op een eenvoudige manier voldoen aan de arbeidstijdenwet bij het plannen en roosteren. Zorgmedewerkers van Philadelphia kunnen daarnaast in de nieuwe roostertool hun rooster gemakkelijker zien, controleren en aanpassingen doorvoeren via de app. Naast zorgmedewerkers op locaties gaan ook medewerkers van de serviceorganisatie met het nieuwe systeem werken. Zij krijgen op deze manier inzicht in de pieken en dalen wat betreft de werkbelasting.

Marie-Louise Dibbets, financieel manager bij Philadelphia, benadrukt dat het zelfroosteren centraal staat en geeft aan dat met InPlanning de bezetting en continuïteit op een zelforganiserende manier geoptimaliseerd wordt.

Intus is actief binnen verschillende branches, waaronder de gezondheidszorg met klanten in de verpleeg- en verzorgsector, thuiszorg, ziekenhuizen, ggz, gehandicaptenzorg en ambulancevoorzieningen. Gebruikers zijn onder meer het St Jansdal Ziekenhuis in Harderwijk en Vivium Zorggroep (Gooi & Vechtstreek). Intus is opgericht in 2001 en telt zo’n vijftig medewerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-21T10:06:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.