Philips krijgt vleugje Amazon in bedrijfstop

Zorgtechnologiebedrijf benoemt Shez Partovi van AWS tot digitaal strateeg

Dit artikel delen:

Shez Partovi

Philips benoemt Shez Partovi (53) tot chief innovation & strategy. De Canadees komt over van Amazon Web Services (AWS) en neemt de plek in van Jeroen Tas. Ook treedt hij toe tot het dagelijks bestuur.

Volgens Philips-ceo Frans van Houten heeft Partovi de juiste papieren om Philips te begeleiden in de transitie naar oplossingen voor data-analyse en diepgaande klinische kennis. Dat is de volgende stap die Philips gaat zetten in de transformatie van lampengigant naar leverancier van hoogwaardige zorgtechnologie.

Partovi werkte de afgelopen drie jaar voor Amazon Web Services waar hij wereldwijd verantwoordelijk was voor businessontwikkeling binnen de zorg, life sciences en medische apparatuur. Daarvoor werkte de Canadees bij het vijfde grootste zorgconglomeraat van Noord-Amerika, Dignity Health. Hij is neuroradioloog en behaalde een post-doc computerwetenschappen aan de Universiteit van Montreal.

Partovi neemt vanaf 22 maart de plek in van Jeroen Tas. Tas, sinds 2017 in de rol van innovation en strategy-officer van Philips, gaat op eigen initiatief minder werken bij Philips. Hij zal zich richten op een eigen adviesrol voor het begeleiden van techbedrijven, om vervolgens in 2022 uit dienst te treden. Tas verlaat dan na ruim tien jaar het bedrijf waar hij in 2011 aan de slag ging als ict-directeur.

AWS en Philips

AWS zet sinds 2018 stevig in op webdiensten voor zorgaanbieders en leveranciers van zorgtechnologie.

Amazon-cto Werner Vogels meldde eerder dat Philips gebruikmaakt van clouddiensten van AWS voor het opzetten van een database die patiëntgegevens analyseert. Het gaat om data die afkomstig zijn uit 390 miljoen beeldvormingsonderzoeken, medische dossiers en gegevens die patiënten zelf hebben aangeleverd.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-05T11:22:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.