CoronaMelder bewijst waarde

Dit artikel delen:

De CoronaMelder komt de GGD goed van pas bij het tegengaan van coronabesmettingen. Dankzij de app kan de dienst meer burgers laten weten dat zij in contact zijn geweest met iemand die het coronavirus bij zich draagt.

Van deze 'contactgroep' krijgt 42 procent bericht van de GGD én de app, terwijl 58 procent alleen een bericht via de app ontvangt. Zonder de app was deze groep niet of tenminste niet op tijd in beeld gekomen. 

Dit blijkt uit een onderzoek van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Prof. Dr. Wolfgang Ebbers leidt de doorlopende evaluatie van de app. Hij hoopt dat nog meer personen de app gaan gebruiken teneinde meer onbewuste besmettingen te voorkomen. 'Juist bij versoepelingen van de maatregelen is dit van belang', stelt hij.

Een andere uitkomst van het onderzoek is dat 45 procent van de mensen die een melding ontvangt, altijd thuis blijft. Meer dan de helft slaat dat advies dus in de wind. Ongeveer de helft laat zich ook niet testen na een melding. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-25T10:45:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.