Microsoft bevestigt overname van Nuance

Dit artikel delen:
CGI loopbaan arbeidsvoorwaarden

De overname van Nuance Communications gaat definitief door, zo maakt Microsoft zelf bekend. Microsoft betaalt 56 dollar per aandeel en neemt Nuance’s schulden over, goed voor een slordige twintig miljard dollar.

Microsoft legt in een persbericht veel nadruk op de samenwerking die het al heeft met Nuance in de gezondheidszorg. De overname bouwt daarop verder, al zal ze ook voelbaar zijn in andere sectoren.

Vorig jaar introduceerde Microsoft Cloud for Healthcare. Nuance van zijn kant maakt voor zijn spraakherkenningssoftware voor medische beroepen gebruik van Azure. Het gaat om oplossingen die bijvoorbeeld ingesproken notities automatisch transcriberen naar een elektronisch patiëntendossier. In driekwart van de Amerikaanse ziekenhuizen is een of ander systeem van Nuance in gebruik. 

Naast de gezondheidszorg wil Microsoft ook inhaken op de ai-expertise van Nuance rond interactive voice response (chatbots), virtuele assistenten en digitale en biometrische oplossingen voor andere industrieën. ‘Deze expertise zal samenkomen met de breedte en diepte van Microsofts cloud, waaronder Azure, Teams en Dynamics 365, om oplossingen van de volgende generatie voor klantenbetrokkenheid en -beveiliging te leveren’, zo klinkt het.

Mark Benjamin blijft ceo van Nuance, hij rapporteert voortaan aan Scott Guthrie, executive vice president of cloud & ai bij Microsoft. De transactie moet nog voor het einde van dit jaar afgerond zijn.   

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-13T10:09:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.