In VS shoppende Wolters Kluwer koopt NurseTim

Dit artikel delen:
verpleegster zuster vrouw

Wolters Kluwer heeft in de Verenigde Staten NurseTim overgenomen. De Nederlandse softwareleverancier en informatiedienstverlener ziet in de aanbieder van it-oplossingen voor verpleegkundig onderwijs een aanvulling op zijn softwareproduct Lippincott dat ondersteuning biedt aan verpleegkundigen.

NurseTim uit Minneapolis biedt oplossingen die verpleegkundigen in opleiding voorbereiden op de praktijk van de patiëntenzorg. Naast (digitale) toetsen en cursusinformatiesystemen faciliteert het bedrijf (online-)workshops en webinars. NurseTim, opgericht in 2008, heeft bijna vijftig mensen in dienst.

Wolters Kluwer verwacht dat de investering binnen drie tot vijf jaar terug te verdienen. Het bedrijf pleegde eind vorig jaar ook een overname: Della AI, een Brits-Franse leverancier van artificiële intelligentie (ai)-technologie, gebaseerd op natuurlijke taalverwerking (nlp = natural language processing).

Wolters Kluwer spekte in 2021 de oorlogskas voor nieuwe overnames. De leverancier van vakinformatie en software-oplossingen kondigde in maart van dat jaar de succesvolle plaatsing van een Eurobond-lening van vijfhonderd miljoen euro aan die na zeven jaar wordt afgelost.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-01-11T11:01:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.