Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Hobby-gebruikers

Naast de ict-industrie blijven ook ict-gebruikers moeite te hebben hun zaakjes op orde te krijgen. Enerzijds kijken gebruikers, met name bedrijven, de kat uit de boom wat betreft Service Pack 2 voor Windows XP; testen luidt het devies. Anderzijds is dit tweede pleisterpakket al zo lang in de maak dat er diverse alpha- en bèta-versies zijn verschenen. De meest recente daarvan waren gewoon publiekelijk toegankelijk, dus Msdn-lidmaatschap of dergelijke 'toegang voor ingewijden' was niet nodig.

Natuurlijk moet niemand een product in gebruik nemen op basis van ervaringen met een bèta-versie. Ervaring opdoen en een eerste oordeel vormen, mogelijk zelfs eerste hordes (applicaties) identificeren en aanpakken, is wél aan de orde. Het is nu verleidelijk om een aantal, of zelfs veel, van de vernieuwingen in SP2 af te doen als niet nodig voor de eigen situatie. Een bedrijfsnetwerk heeft bijvoorbeeld normaliter wel een firewall, dus zou de SP2-firewall niet nodig zijn. Denk echter aan laptops die gebruikers letterlijk voorbij de bedrijfsfirewall dragen.
Het blijft echter een afweging tussen traagheid en haastige spoed. Op Internet doen er al nachtmerrie-verhalen de ronde van gretige gebruikers. Bijvoorbeeld over een bepaald type Dell-laptop (Inspiron 1150). Deze wordt na installatie van SP2 opeens uiterst traag. De processor blijkt op enkele honderden Megahertzen te draaien in plaats van de gebruikelijke paar Gigahertz. De oorzaak zit in de terugschakeling van de kloksnelheid voor energiebesparing. Het terugrollen van de processordriver lost dit probleem op. Dit hebben gebruikers echter zelf moeten uitzoeken, want Dell heeft SP2 niet opgenomen in zijn ondersteuning; de pc-leverancier is zelf nog bezig met de benodigde tests. Net zoals veel gebruikers dus.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-09-10T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.