Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Nog niet gesomberd

Microsoft is eind vorige week met Service Pack 1 van Windows Server 2003 naar buiten gekomen. 'Dit is een flinke verversing van het serverplatform, dat nu twee jaar oud is', schrijven we op de voorpagina. De stabiliteit en het prestatieniveau van Server 2003 zullen flink profiteren van de 64-bit technologie van SP1, vooral doordat het besturingssysteem thans veel meer geheugen kan adresseren dan de oorspronkelijke versie. SP1 is daarnaast beter patchbaar dan de versie van twee jaar terug.

Goed nieuws dus uit Redmond, maar dan moet het met de installatie van SP1 voor de Server 2003 wel beter aflopen dan met de implementatie van SP2 voor de XP-desktop. Volgens onderzoeksbureau AssetMetrix is slechts een kwart van de zakelijke XP's opgewaardeerd naar SP2. 40 procent is daar bewust niet aan begonnen. Microsoft is van mening dat de acceptatie en het gebruik van SP2 voor XP op schema liggen. Nu is een serverrelease gelukkig iets anders dan een opwaardering voor de desktop. Wat dat betreft hoeft Microsoft nog niet direct te somberen. Het valt echter wel te hopen dat de evidente voordelen van het nieuwe SP voor Server 2003 de verantwoordelijke it-managers in sterkere mate tot implementatie weten over te halen dan klaarblijkelijk op de desktop is gebeurd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-08T00:00:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.