Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Wa kost da?

Dit artikel delen:

Zo, hehe, poeh-poeh, nou-nou. Het ei is gelegd. Vista is er, net als Office 2007 en Exchange Server 2007.

De twee eerstgenoemde producten nu nog alleen voor de zakelijke gebruikers. Want die kunnen sinds vorige week beschikken over de gloednieuwe versies. Tenminste, als ze het geld er voor over hebben. Zo’n besturingssysteem, kantoorpakket en mailserver kosten nogal wat en het testen, invoeren, trainen en dan gebruiken kost ook wat. Volgens de producent valt dat zó terug te verdienen, want de nieuwe mogelijkheden maken veel en veel efficiënter werken mogelijk. En dat mogen we echt wel eens gaan doen.

Dat vindt niet alleen leverancier Microsoft, maar ook Computable en de Europese Unie. De EU ziet de productiviteit namelijk dalen, wat volgens een kersvers EU-rapport voor een groot deel te wijten is aan een gebrek aan ict-investeringen. Nu roepen Computable en de EU niet dat iedereen maar meteen moet investeren in de nieuwste Windows-versie, de nieuwste tekstverwerker en de nieuwste mailserver. Wel dat we niet zo behoudend moeten doen.

Dit wordt nog eens onderstreept door een breed, dus niet alleen naar ict kijkend, onderzoek van de Hacket Group. Die ‘bedrijfsbenchmarker’ signaleert dat succesvollere bedrijven meer investeren in ict. Maar niet per se heel veel meer en dus niet over de volle breedte, of blind, geld steken in automatisering. Ja, dit zijn open deuren. En sommigen zullen nu denken: ja, dit weten we allemaal wel. Maar kennelijk weet niet iedereen dit.

Ook Microsoft geeft toe dat er nog veel werk te doen is. Na doorvragen erkennen woordvoerders van het bedrijf dat de voordelen van zijn nieuwste software het grootst zijn voor organisaties die nog niet zo volwassen zijn, dus die achterlopen. Tegelijkertijd zullen díé organisaties de meeste moeite hebben met de overstap; met het snappen, accepteren en dan benutten van de geboden voordelen. Maar dat moet ook niet automatisch afschrikken. Verandering kost geld, stilstaan ook. Weeg af wat het meeste kost.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-12-08T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.