Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Een totaaloplossing voor gebruikerstoegang

Dit artikel delen:

Computable Expert

Jeroen Bijdevier
Business consultant, Portiva. Expert van Computable voor het topic Beheer.

Als je naar de laatste versies van Microsoft Windows Server kijkt, zie je dat deze zijn opgebouwd uit rollen. Deze rollen hebben functies en naargelang behoefte worden ze aan of uitgezet. Dit heeft allerhande voordelen en als je precies weet wat je nodig hebt, is dit ook bijzonder handig. Het risico is natuurlijk dat je weer alles aanzet, want dan werkt het zeker. Toch lijkt me de constructie met rollen een goede gedachte. Een gelaagde structuur waarbij alleen dat aanstaat of ontsloten wordt wat echt nodig is. Dit is veiliger, beheersbaar en waarschijnlijk ook een stuk sneller.

Waarom zijn er dan toch allerhande tools en middelen die functionaliteit afschermen voor de eindgebruiker? Wij beheerders hebben de taak om onze eindgebruikers zo goed mogelijk hun werk te laten doen en daarbij faciliteren wij onder andere servers, werkplekken en telefoons.

Wat nou als de mens minder in regie is of meer wordt geholpen door techniek? Bijvoorbeeld als de navigatie van een auto weet dat een gebruiker te laat komt voor een vergadering, mag de auto dit dan zondermeer doorgeven? Of als een telefoon op een andere plaats is waar de eigenaar volgens Outlook agenda zou moeten zijn, mag je de agenda dan automatisch leeg maken. De telefoon zou wel eens gestolen kunnen zijn. Contactpersonen kunnen voor de concurrent zeer aantrekkelijk zijn. We zouden dan techniek en regels meer vertrouwen dan onze trouwe eindgebruikers.

We kunnen applicaties virtualiseren, in vaktermen een buble van maken. Zou het niet mooi zijn als we een totaaloplossing kunnen aanbieden aan onze gebruikers waarin alles werkt en communiceert? Waarin er ruimte en vrijheid is om alles aan te passen zonder dat dit ten koste gaat aan van de total cost of ownership (tco), return on investment (roi) en de stabiliteit. Een grote buble voor op de zaak, huis en onderweg waarbij nooit iets mist of stuk gaat.

Ik zou deze software graag will gebruiken. Ik ben alleen even de naam kwijt van dit product.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Betreft applicatie virtualisatie, dit kan met bv. App-V (voorheen Softgrid) of Installfree, etc.

Dan kun je inderdaad bubbles maken waarin je applicatie zit. Tegenwoordig kunnen zelfs de bubbles met elkaar communiceren.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-26T10:24:00.000Z Jeroen Bijdevier
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.