Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

...en wat wil de gebruiker nou echt???

Computable Expert

Norman Manley
Corporate strategy consultant. Expert van Computable voor de topics Digital Transformation en Business Analytics.

Na meer dan 20 jaar als een leverancier te hebben gewerkt, heb ik het idee dat de gebruiker eigenlijk gewoon zijn werk wil doen. Drie weken geleden ben ik op de grootste jaarlijkse BI conferentie van Nederland geweest, het BI symposium van Butler. Twee derde IT mensen en één derde normale mensen – en dan een hele zaal vol.

Een van de leuke dingen van zulke dagen is de evaluatielijst van de sprekers die je achteraf ziet. Butler doet dat erg goed met een categorie “Business Relevance“. Daar kan men een cijfer tussen de ‘1’ en de ‘5’ geven. Wij praten hier over een topconferentie met bijna driehonderd deelnemers. Maar één van de twaalf sprekers krijgt een cijfer boven de ‘4’ voor het relevant zijn voor de business: de uitstekende presentatie van Egbert Dijkstra van Ahold. Terwijl, één van de top BI leveranciers ter wereld niet eens een 3 haalt. Als bezoekers op dit soort conferenties het verhaal van de leveranciers niet relevant voor hun business vinden dan weten wij waar het probleem ligt.

Norman Manley

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-06T19:38:00.000Z Norman Manley
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.