Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

De kracht van eenvoud bij Apps

Eenvoud maakt het leven makkelijker. Het consumerization-principe komt daar één op één uit voort. Bedrijven worden aangespoord om ervoor te zorgen dat het gemak van consumentensoftware en -hardware ook terug te vinden is in de technologie waarmee werknemers op het werk te maken krijgen.

Hierin ligt de kern van de opkomst van apps die op dit moment gaande is. De flexibiliteit en eenvoud die we thuis op onze ipads en laptops en in onze software en zoekmachines ervaren, willen we ook op de werkvloer. We willen mobiel en we willen het nu. Mobile bi-analist Howard Dresner voorspelde deze maand zelfs dat binnen twee jaar bij 25 procent van de bedrijven wereldwijd alleen nog mobile bi zal worden toegepast.

Apps bieden het mobiele gemak dat we zoeken. Voorwaarde voor het ontwikkelen van apps moet zijn dat ze niet alleen gebruiksvriendelijk voor de business zijn, maar ook beheersbaar voor it. Het doel is belangrijker dan het middel. En in dit geval is het doel om een oplossing te bieden die voldoet aan gebruiksgemak, eenvoudig beheer en toegankelijkheid. In de context van b wiillen we bijvoorbeeld altijd en overal toegang tot data voor het maken van analyses en het nemen van on the go beslissingen. Of dit nu mobiel is of met een app gebeurt, dat maakt niet uit.

De oplossing kan bijvoorbeeld worden gezocht in een browsergebaseerde app. Die biedt namelijk interessante voordelen. Allereerst wordt de data bij een browsergebaseerde app niet op de mobiele devices opgeslagen. Deze wordt alleen toegankelijk gemaakt. De data is vanuit één vast punt toegankelijk en kan dus ook op een locatie worden beheerd. Namelijk daar waar de informatie staat. Bijkomend pluspunt is dat doordat alle info op de centrale server staat de beveiliging ook veel beter te regelen is. Ander belangrijk voordeel van een browsergebaseerde app is dat de app vanaf elk gewenst mobiel apparaat kan worden benaderd. De bronapplicatie staat centraal opgeslagen en kan zo worden aangeboden dat ze vanaf elk device te raadplegen is, zodanig aangepast dat de look & feel ook voor dat device geschikt is. Bovendien hoeft it bij sommige leveranciers in dat geval slechts één licentie af te nemen en te beheren.

Een browsergebaseerde app voldoet daarmee aan het doel voor de gebruiker en blijft beheersbaar voor it.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-24T12:35:00.000Z Bas van der Horst
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.