Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Strategisch datamanagement doet wonderen

Organisaties met een formele datamanagement-strategie halen aantoonbaar meer waarde uit hun gegevens en presteren beter dan hun concurrenten. Zo concludeert het onderzoek, 'Big Data: Harnessing a game-changing asset', uitgevoerd door de Economist Intelligence Unit (EIU).

Uit de wereldwijde studie blijkt dat slechts 18 procent van het senior management aangeeft dat hun organisatie via een goed gefundeerd datamanagement-plan gegevens verzamelt en analyseert. Van deze strategische datamanagers, geeft bijna tweederde aan die gegevens vervolgens wél heel goed te gebruiken.

Op de vraag hoe hun prestaties zich verhouden tot die van hun concurrenten, kan 53 procent van de strategische managers zeggen betere financiële resultaten te boeken dan de concurrentie tegen slechts 36 procent van de mensen zonder een datastrategie.

Big Data verandert alles
Zonder een breed datamanagement-plan worden organisaties het slachtoffer van de steeds maar verder groeiende hoeveelheden enterprise data. Business analytics is in staat blijvend inzichten te genereren uit zulke enorme hoeveelheden data, zogeheten big data. Je kunt dan ook beter spreken van big analytics.

Het is duidelijk dat de meeste bedrijven de waarde van big data wel inzien, maar ook nog veel moeite hebben deze te exploiteren. Volgens bijna de helft van de respondenten is de grootste barrière de combinatie van te veel gegevens en te weinig middelen. Met bedrijfsgegevens die elk jaar verdubbelen, is het optimaliseren van informatie-management essentieel om big data voor te bereiden op business analytics. Een absolute noodzaak in de huidige hyper-concurrerende zakelijke omgeving.

Dat tenslotte meer dan de helft van de ondervraagden aangeeft dat het toenemend gebruik van gegevens de rol van informatietechnologie steeds meer tot een strategische maakt, is dan weer goed nieuws voor it-management en cio's.

Het Economist-rapport is hier te downloaden. http://goo.gl/C1nin

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-28T13:40:00.000Z Edwin Peters
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.