Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Een gat in de markt: word SEO-specialist

Voor ICT’ers met een duidelijke affiniteit met internet ligt er een wereld aan mogelijkheden braak. Wie op Google zoekt onder ’vacature SEO’ wordt verrast met 230.000 hits. SEO is de afkorting van 'search engine optimization' of 'search engine optimizer'. Een SEO specialist maakt een website beter vindbaar in de natuurlijke zoekresultaten van Google en andere zoekmachines. Dit maakt de SEO onmisbaar voor elke onderneming die op internet gevonden wil worden door zijn doelgroep.

Met een aantal ontzettend populaire diensten zoals Google Adwords, Google Analytics en Google Website Optimizer is Google inmiddels een begrip geworden voor iedereen die zijn inspanningen op het internet zichtbaar en meetbaar wil maken. Google support die diensten, maar ook de professionele ondersteuning vanuit het bedrijfsleven groeit snel. Google stimuleert dit door de certificering van specialisten als erkenning voor de specifieke kennis en kwaliteit die zij in huis hebben. Hiermee is een nieuwe bedrijfstak geboren, een bedrijfstak die ook de deuren opent voor ict'ers. De specialisten in deze bedrijfstak kunnen zich verheugen in een snel groeiende markt met een hoge mate van klantenbinding. Als schrijver van dit artikel spreek ik, wat dit betreft, uit ervaring.

Gevonden worden op internet is ook voor ons een must. Sinds enkele maanden worden we daarbij gestuurd door een gespecialiseerd bedrijf. Samen met hun SEO-specialisten managen we onze website en onze content. Dit is een doorlopend proces van voortdurend in beweging zijn. Op het moment dat onze site statisch wordt, zakken we terug in de ranking en verliezen we bezoekers. Voor aankomende SEO-specialisten biedt Google de mogelijkheid tot certificering voor de verschillende diensten. Thuiszittende ict'ers die een gat in de markt zoeken, kunnen bij het UWV de kosten voor de opleiding SEO-specialist vergoed krijgen. Deze opleiding moet worden aangevraagd bij het UWV Scholingsbureau in Venlo.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Thuiszittende ICT-ers? SEO is gelukkig steeds meer het terrein van marketeers en niet van techneuten. Thuiszittende marketeers dus liever ...

SEO heeft nog steeds veel technologische kanten die een gemiddelde marketeer te boven gaat. Dus ik denk dat het inderdaad een kans is voor de ICT-ers en andere "techneuten".

Een gat in de markt: wordt chauffeur

Wie op google zoekt onder 'vacature chauffeur' wordt verrast met 563.000 hits......


I rest my case

vacature programmeur
google: 5,550,000 for vacature programmeur.
Dus waarom zit er eigenlijk nog iemand thuis?

Zegt dus allemaal niks:

Zoeken op "vacature Developer": 10.900.000
zoeken op "vacature": 8.700.000 (waarom minder???)

Beetje slap argument dus om SEO te worden op basis van het aantal hits op Google.

Marketing is in de regel vaag. ICT concreet.

De mogelijkheid om traffic te genereren als vak, roept dan de vraag op wat er met die aantallen gebeurt. Juist dat is waar SEO stopt. Enkel gevonden worden is namelijk het doel. Is dit, als specialisatie, interessant genoeg voor een ICT-er?

SEO an sich lijkt me slechts een vakgebied voor tekstschrijvers en technisch specialistische kleine ondernemingen. Zelf verwacht ik dat juist de op een hoger niveau opererende SEM specialisten meer in opkomst zouden moeten geraken.

Ik zou geen seo-bedrijf in huren maar mij. Ik sta als u vacature seo-specialist in google zoekt, uw advertentie staat op pagina 3, boven uw advertentie met de airco-dokter.nl, verder krijg ik (bijna) elk zoekwoord omhoog in google en ik vraag alleen een salaris van netto 1600,- plus een bonus, beter dan al die dik betaalde bedrijven die het verhaal mooier maken dan het is.Seo is de hele dag er mee bezig zijn, wanneer je het onder de knie hebt verandert google weer, was iets gisteren goed, morgen is het fout.

Sorry hoor, maar als je zoekt op "vacature SEO" dan krijg je maar 10.000 hits. Pas als je de aanhalingstekens weghaalt, kom je een stuk hoger uit. Maar dan vindt Google ook alle pagina's waar ergens het woord 'vacature' staat en ergens anders de afkorting seo (of het woord Senseo of iets anders waar die drie letters in die volgorde voorkomen).

Jack Portegijs heeft gelukkig meer verstand van loopbanen.

Worden deze opleidingen nog steeds vergoed door instanties? Ik kan geen info vinden!

Een SEO (mensen het nieuwe gebakken lucht buzzwoord voor de komende maand is hiermee bekend)
Is niet iemand die je website beter vindbaar maakt, daar zijn zoekmachienes zoals google voor.

Een SEO probeert je winkeltje bovenaan de zoekresultaten te laten staan, dat is iets heel anders.
Ik heb eens een tijdje voor een bedrijf gewerkt dat zich daar mee bezig hield, een smerige vlek op mijn c.v. waar ik het dan ook liever niet over heb.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-08T07:18:00.000Z Jack Portegijs


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.