Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘ICT’ers zijn bovengemiddeld waardevol’

Meer geld

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over waarde, hebzucht en marktwerking voor ict’ers.

Ict’ers zijn een relatief onzichtbare werknemersgroep, totdat het mis gaat natuurlijk. Maar de moderne maatschappij kan ook als alles goed gaat geheel niet zonder ict’ers. Mogelijk is er meer aanbod van ict’ers dan vraag, of is het juist andersom? Feit is dat opleidingsniveau, expertise en ervaring meespelen. Bepaalde soorten ict’ers zijn zeldzaam. En zeldzame resources zijn nu eenmaal meer waard dan ‘bulkgoederen’.

De vraag is of deze marktwerking al is doorgedrongen tot de arbeidsmarkt voor ict’ers. Zij weten vaak zelf wel dat ze wat waard zijn, maar of ze dat ook krijgen? Iemand die uit is op meer salaris - en daarmee wat hij of zij denkt waard te zijn - kan dan overkomen als hebzuchtig. Zie bijvoorbeel pagina 40 van het Nationaal Salaris Onderzoek van Intermediair en Nijenrode. Maar is het niet gewoon waardebesef? Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

ICT-ers, zeker in detachering, hebben veelal geen CAO. En daardoor vaak ook geen inflatiecorrectie op hun beloning. Mede door de druk op de tarieven in de laatste jaren zijn velen qua koopkracht enorm achteruit gegaan, omdat er geen ruimte voor salarisverhoging was. Sterker nog, er zijn er die zelfs behoorlijk gekort zijn op hun secundaire arbeidsvoorwaarden. Blijkbaar is de beleving bij hun management voor wat betreft hun waarde wel behoorlijk anders dan 'bovengemiddeld waardevol'.

Ik denk dat een vaak meer waard is dan andere collegas(heel hard gezegd) omdat hij/zij naast kennis op IT gebied ook kennis van zijn client zijn vakgebied moet kennen.
Neem een programmeur die boekhoud software maakt , hij/zij moet de boekhoudkundige processen goed weten, dit in tegenstelling tot de gebruikers van zijn software die kunnen vaak zonder software nog geen journaal/dagboek met de hand bijhouden.

Bij andere beroepen krijgen mensen premies als ze meer omzet genereren.
En dan zouden ITers hebzuchtig zijn omdat ze hun eigen marktwaarde goed in weten te schatten?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-20T08:52:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.