Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Upgraden naar Wi-Fi 6 is echt nodig

Channelweb Expert

Peter van der Putten
Head of Channel Benelux, Zyxel. Expert van Channelweb voor de topics Cloud Computing, Internet en Security.

Net zoals 5G, de opvolger van 4G is, worden ook de releases van Wi-Fi met cijfers aangeduid. De nieuwste Wi-Fi-standaard krijgt de naam 802.11ax, of eenvoudiger gezegd: Wi-Fi 6. De snelheden zijn tot 40 procent hoger ten opzichte van de huidige generatie, Wi-Fi 5, en kunnen daarmee een noodzakelijke upgrade zijn voor menig organisatie. Bedrijven moeten echter wel verder kijken dan hun neus lang is om alle voordelen uit Wi-Fi 6 te halen.

Mobiel, op afstand en flexibel werken is mede mogelijk door de opkomst van iot en boyd. In het mkb is men tot nu toe veelal voorzichtig geweest op dit vlak; maar kunnen medewerkers nu binnen werkomgeving dezelfde draadloze netwerkprestaties verwachten als thuis, en wordt de interconnectiviteit niet beïnvloed? We kunnen concluderen dat met Wi-Fi 6 de prestaties in drukke of gefragmenteerde omgevingen geen probleem meer zal zijn. Niet alleen dat, medewerkers kunnen ook langer wegblijven van hun bureau om mobiel te werken doordat de batterij van hun mobiele device een langere levensduur heeft door Wi-Fi 6. De snelheid van het nieuwe Wi-Fi maakt medewerkers in feite mobieler - iets wat voor medewerkers die flexibel willen werken zeer aantrekkelijk is. Wi-Fi 6 heeft dus ook indirect invloed op de war on talent die momenteel aan de gang is.

De hogere snelheid, efficiëntie en prestaties van de interne systemen van bedrijven zullen ook enorm aantrekkelijk zijn voor zakelijke partners en collega’s in de supply chain. Het bereik van een Wi-Fi 6 netwerk is beter en biedt hogere snelheden, waardoor een even indrukwekkend scala aan mogelijkheden voor de zakelijke partners en collega’s in de supply chain wordt gecreëerd.

Operationele kosten minder

Dankzij de verhoogde snelheid, efficiëntie en kwaliteit die Wi-Fi 6 met zich mee brengt, is er minder downtime, maar ook minder onderhoud nodig. De operationele kosten zijn dus lager. Gegevensopslag en -beheer, intern en extern beheer, backups, onderzoek en realtime kennisopbouw en sociale media en chat-applicaties, zijn allemaal cruciaal voor de dagelijkse bedrijfsvoering en al hun succes en snelheid worden bepaald door de netwerksterkte.

Wanneer een van de bovenstaande diensten defect raakt, is het vereiste onderhoud vaak duur, maar wel noodzakelijk. Doordat de kans op dergelijke storingen minder groot is, zullen de overheadkosten ook lager zijn. Daarnaast draagt minder onderhoud door Wi-Fi 6 bij aan meer tevreden medewerkers.

Blijf niet achter

Zoals met elke nieuwe technologische doorbraak, zal Wi-Fi 6 binnenkort de nieuwe norm worden. 5G staat op het punt een vergelijkbare impact te hebben in 2020, terwijl iot, big data en kunstmatige intelligentie nu al een voorsprong kunnen geven aan bedrijven die het omarmen. De verwachting is dat Wi-Fi 6 ook zo'n impact zal hebben. Het is echter belangrijk om de onderscheidende factoren in de toepassing te vinden.

Daarbij zijn de nuances belangrijk, maar over het algemeen wordt een upgrade cruciaal om voorop te kunnen blijven lopen op de concurrentie. Naast zaken als minder downtime, onderhoud en kostenreductie op verschillende gebieden, zoals een efficiëntere administratie en supply chain, maakt het je bovendien aantrekkelijker als werkgever. Blijf dus niet achter, en stap over op Wi-Fi 6!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-13T13:50:00.000Z Peter van der Putten
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.